Bert Frings voorgedragen als opvolger Tineke Zomer

WINTERSWIJK - Wethouder Tineke Zomer heeft na haar verkregen ziekteverlof alsnog besloten tot een definitief ontslag. Maandag diende ze haar ontslag in. De GroenLinks fractie betreurt het vertrek van Tineke Zomer, maar respecteert haar besluit en wenst haar veel sterkte, alsook een goed herstel.

Vorige week werd aangegeven dat Bert Frings voordragen zou worden als (tijdelijk) vervanger van Tineke Zomer. Nu van tijdelijke vervanging geen sprake meer is, laat de GroenLinks fractie weten dat Bert Frings nu als opvolger van Zomer wordt voorgedragen.

Bert Frings is voormalig wethouder van Nijmegen en Lingewaard. De heer Frings is voor 1,5 dag per week werkzaam voor het project 'Een (t)huis, een toekomst' in opdracht van de ministeries VWS, BZ (Wonen) en SZW, gericht op het versneld realiseren van 10.000 extra woonplekken voor dak- en thuislozen in den lande. Het project loopt tot 01-01-2022. Om die reden heeft hij voorgesteld het wethouderschap in Winterswijk voor 3,5 dag per week aan te gaan.

In de raadsvergadering van 22 april wordt de voordracht behandeld.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden