Nieuwe theaterdirecteur gezocht. Foto: Daniël Hoitink fotografie & video
Nieuwe theaterdirecteur gezocht. Foto: Daniël Hoitink fotografie & video (Daniel Hoitink; Daniël Hoiitink fotografie & video)

Zoektocht nieuwe theaterdirecteur voor De Storm van start

WINTERSWIJK - Hoewel de theaterwereld de afgelopen maanden nagenoeg heeft stilgelegen, is er bij Theater De Storm in Winterswijk achter de schermen volop bedrijvigheid. Naast het omboeken van de volledige theaterprogrammering, het transformeren van theaterzalen naar stem- en/of schoollokalen en de ontwikkeling van een toekomstvisie, start - vanwege het aanstaande pensioen van directeur Ineke van Empel - ook de zoektocht naar een nieuwe theaterdirecteur.

Transitie Theater De Storm
Bestuursvoorzitter Johan de Boer: “Ineke van Empel heeft de afgelopen twaalf jaar onder haar leiding een fantastische transitie bewerkstelligd voor ons theater. Hierbij nam zij cultureel ondernemerschap en hart voor de Achterhoek als uitgangspositie. Dit resulteerde in toenemende bezoekersaantallen, een solide financiële huishouding en een groot regionaal en landelijk draagvlak.”

Pensioen
In een regulier jaar organiseert De Storm tenminste 300 activiteiten waarbij zij zo’n 70.000 gasten ontvangt. Vanaf september hoopt het theater weer volop in bedrijf te zijn.

Van Empel: “Op het moment dat we weer gasten mogen ontvangen kan ik bijna niet wachten. Mijn energie is nog lang niet op, maar ja, mijn werkzame jaren zijn dat bijna wel. Natuurlijk is dat best even slikken als ik naar het prachtige theaterprogramma van komend seizoen kijk, maar ik weet ook dat ik het stokje doorgeef van een gezond cultureel bedrijf met een heerlijk team.” De overdracht vindt dit najaar plaats.

Sollicitatieprocedure
Om bovenstaande reden start het bestuur van het theater nog deze week een sollicitatieprocedure op. De Boer: “De planning is dat wij komende zomer een opvolger introduceren, zodat de nieuwe frontman- of vrouw ruimschoots de gelegenheid heeft zijn of haar beleid voort te bouwen op het ijzersterke fundament van ons mooie theater.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden