Wethouder Tineke Zomer bij haar installatie in 2019. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Wethouder Tineke Zomer bij haar installatie in 2019. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Wethouder Tineke Zomer dient ontslag in

Terugkomst in college niet haalbaar

WINTERSWIJK - Afgelopen maandag heeft wethouder Tineke zomer haar ontslag ingediend.

Vanaf 14 april had Zomer ziekteverlof aangevraagd, maar maandag ontving de voorzitter van de raad, burgemeester Bengevoord, haar ontslagbrief. "Na een weekend rust en goed nadenken kom ik tot een andere conclusie; ik merk dat een terugkomst in het college niet haalbaar is en dat ik voor mezelf moet kiezen. Ik neem daarom, met pijn in het hart, per direct ontslag als wethouder van de gemeente Winterswijk. Het werken aan Winterswijk is mooi en eervol maar ik kies voor mezelf, mijn man en mijn kinderen", schrijft ze in haar ontslagbrief.

In eerste instantie werd Bert Frings voor uit Arcen voorgedragen door GroenLinks als tijdelijke vervanger voor de verlofperiode. Een wethouder kan voor een periode van zestien weken verlof vragen. Tijdens zo’n ziekteverlof kan de gemeenteraad een vervanger aanstellen. Of Frings alsnog tijdelijk de vertrekkende wethouder vervangt (mits een meerderheid van de gemeenteraad akkoord gaat) is niet duidelijk.

Ervaren wethouder
In november 2019 was wethouder Zomer al eerder enige tijd afwezig om mantelzorgtaken te verrichten voor haar familie. “Door wat ik privé heb meegemaakt in de afgelopen periode kon ik mijn werkzaamheden niet voor de volle 100% uitvoeren en dat leidde tot gezondheidsklachten”, zei Zomer vorige week over de reden van de verlofaanvraag. Dit was te lezen in een persbericht van GroenLinks, afgelopen vrijdag.

Zomer dankte iedereen voor de samenwerking en schreef: 'Het was voor mij een grote eer om dit voor Winterswijk te mogen doen."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden