Lynn Rouwhorst in haar woning. Foto: Marije Kocken
Lynn Rouwhorst in haar woning. Foto: Marije Kocken

‘Opnames BinnensteBuiten een droom die uitkomt...’

Woning van Lynn Rouwhorst in Oldschool op televisie

Door Sander Damen

WINTERSWIJK - Ruim voordat Lynn Rouwhorst in september 2020 haar woning in Oldschool, het oude schoolgebouw van De Driemark, betrok, deelde ze op Instagram haar ideeën over hoe ze het appartement zou inrichten. Dat bleef niet onopgemerkt. Een redacteur van het programma BinnensteBuiten, dat altijd een item heeft over bijzondere woningen, nam contact op met de vraag of ze mochten komen filmen. Vanavond, dinsdag 20 april, is het zover: het programma met daarin een item over Lynns appartement wordt uitgezonden. "Het is een droom die uitkomt,” vertelt Lynn.

"Ik ben al heel lang geïnteresseerd in inrichting, kunst en design. BinnensteBuiten is een van mijn favoriete programma's. Ik kijk het altijd en hoopte ooit nog eens in het programma te komen. Ik dacht dat dat misschien op mijn vijftigste zover zou zijn, maar dat het nu al gebeurt, vind ik helemaal geweldig.”

'Niet echt een stijl'
"Ik vind het leuk om stijlen te combineren”, vertelt Lynn. "Ik heb spullen van Marktplaats en de kringloopwinkel, budgetwinkels als de Hema en Ikea, maar ook van designmerken. Daarnaast vind ik het leuk reclameobjecten en andere objecten die je normaal niet in een woning verwacht toe te passen. En ik ben een groot fan van kleuren. Het is niet echt een stijl die ik toe pas. Ik doe gewoon wat ik leuk vind.”
Een blik door de ruime woonkamer van Lynn, een tot appartement omgebouwd klaslokaal, bevestigt Lynns verhaal. De kamer is kleurrijk ingericht en er is veel decoratiemateriaal. Blikvangers zijn een enorm hoge kast met glazen deuren en een menshoog ijsje, wat ooit waarschijnlijk klanten voor een cafetaria of ijssalon heeft moeten lokken.
Het appartement op de eerste verdieping in 'Oldschool' bestaat uit een ruime woonkamer met wanden van ongeveer vijf meter hoog met open keuken, een toilet en een bijkeuken. In de woonkamer bevindt zich een trap naar een ruime slaapvide met badkamer en washok. Het is een ruim en licht appartement.

Opnames door kleine crew
Dat de interesse van de redactie van Binnenstebuiten opgewekt werd, komt doordat Lynn op haar Instagramkanaal regelmatig postte over het appartement in Oldschool dat ze toegewezen had gekregen. Ze vertelde over de voortgang van de verbouwing, maar vooral ook over de plannen die had voor de inrichting en foto's van objecten die ze al gekocht had. Die posts trokken de aandacht van de programmamakers.
"Een heel fijne mevrouw, Katja, nam al in augustus contact met mij op via Instagram”, vertelt Lynn, "Ze vroeg of ze, als ik eenmaal ingetrokken was, opnames mochten komen maken. In februari nam ze nog eens contact en we spraken af dat ze op 19 maart zouden komen filmen. De crew bestond vanwege corona alleen uit een regisseur, cameraman en geluidsman”, vertelt Lynn. "De regisseur kwam alleen binnen als hij aanwijzingen moest geven of mij vragen moest stellen. Van elk item dat ik benoemde, moest een close up gemaakt worden. We hebben daarom veel tijd doorgebracht met wachten. Dat was niet erg, want we hadden het heel gezellig.”
Beelden van de opnames heeft Lynn nog niet gezien. "Dinsdag ga ook ik het voor het eerst zien. Katja heeft me nog wel geappt en gezegd dat iedereen die de beelden zag heel enthousiast was. 'Complimenten van de collega's hier', schreef ze. Ik ben benieuwd, maar ik heb er vertrouwen in dat het leuk wordt.”

Wensen
Nu twee van haar grootste dromen uitgekomen zijn, een eigen woning en een item in haar favoriete programma, zou je denken dat Lynn misschien niets meer te wensen heeft. Dat blijkt niet zo te zijn. "Ik zou zó graag ooit nog eens zo'n grote gele M van McDonalds hier op de muur hebben. Dat lijkt me geweldig. Ook wil ik wat meer kunst gaan aanschaffen. Ik heb onlangs wat van een jonge Nederlandse kunstenaar gekocht en dat wil ik wel vaker gaan doen.”
Lynn geniet duidelijk van haar woning en ook haar twee katten lijken zich inmiddels helemaal thuis te voelen. "Het fijne aan deze woning is ook dat ik hier weliswaar alleen woon, maar me niet eenzaam hoef te voelen”, vertelt ze. "Er wonen hier allemaal jonge mensen, veel daarvan wonen ook alleen. Er is altijd wel iemand die iets met je wil eten of drinken. Met mijn onderbuurvrouw ben ik inmiddels goed bevriend geraakt. Wij hebben onlangs samen met een andere bewoner een online quiz opgezet zodat iedereen elkaar beter kon leren kennen. Dat was een groot succes. Sindsdien vormen we de feestcommissie.”
Het programma Binnenste Buiten wordt dinsdag 20 april van 18.45 uur uitgezonden en is daarna terug te zien op binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/terug te kijken. Lynn is op Instagram te volgen op: @lynnrouwhorst.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden