Wethouder Tineke Zomer bij haar installatie in 2019. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Wethouder Tineke Zomer bij haar installatie in 2019. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Wethouder Tineke Zomer met ziekteverlof

GroenLinks draagt Bert Frings voor als tijdelijk vervanger

Door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK - Wethouder Tineke zomer heeft vanaf 14 april ziekteverlof aangevraagd. Een wethouder kan dit doen voor een periode van zestien weken. Tijdens zo’n ziekteverlof kan de gemeenteraad een vervanger aanstellen. GroenLinks draagt hiervoor Bert Frings voor uit Arcen. In de gemeenteraadsvergadering van 22 april kan hij benoemd worden, als een meerderheid van de gemeenteraad akkoord gaat.

Ervaren wethouder
In november 2019 was de wethouder al eerder enige tijd afwezig om mantelzorgtaken te verrichten voor haar familie. “Door wat ik privé heb meegemaakt in de afgelopen periode kon ik mijn werkzaamheden niet voor de volle 100% uitvoeren en dat leidde tot gezondheidsklachten”, zegt Zomer over de reden van de aanvraag. Dit valt te lezen in een persbericht van GroenLinks. Bert Frings is eerder wethouder voor GroenLInks geweest. Eerst van 2011 tot 2012 een jaar in Lingewaard en daarna negen jaar in Nijmegen. In Lingewaard was hij wethouder Sociale zaken en Duurzaamheid. In Nijmegen was hij wethouder Zorg en Welzijn, Wonen en Sport. De laatste twee jaar was hij Projectwethouder Stelselherziening WMO, Jeugd en Maatschappelijke Opvang. In Winterswijk zal hij verantwoordelijk zijn voor Duurzaamheid, Milieu en Openbaar groen.

Drie en halve dag wethouder
Frings zal voor drie en halve dag per week wethouder zijn. De overige anderhalve dag is hij werkzaam voor het project “Een (t)huis, een toekomst”. Dit is een project in opdracht van de ministeries VWS, BZ (Wonen) en SZW, gericht op het versneld realiseren van 10.000 extra woonplekken voor dak- en thuislozen in Nederland. Het project loopt tot 1 januari 2022. Peter Voogt, fractievoorzitter van GroenLinks, verwacht dat Frings dit “gelet op zijn wethouderservaring en de huidige portefeuille van wethouder Zomer” een reële optie is. Frings stopte begin 2020 met zijn wethouderschap in Nijmegen vanwege gezondheidsredenen. Hij had de tien jaar in Nijmegen willen volmaken. Frings was eerder gemeenteraadslid en is werkzaam geweest als directeur van een school en als zelfstandig adviseur op het gebied van educatie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden