Hans Roerdinkholder en Kim Raben. Foto: Sis Huiskamp
Hans Roerdinkholder en Kim Raben. Foto: Sis Huiskamp

Knelis en Willem beleefroute in de meivakantie

WINTERSWIJK -Kinderen in de regio Winterswijk kunnen zich met hun ouders, opa’s of oma’s aanmelden voor een bijzonder evenement op 3 mei. In twee parken zijn looproutes met spelletjes uitgezet. Gezinnen met kinderen van 3 tot 13 jaar kunnen meedoen aan de ochtendroute of de middagroute. Zoals de naam al zegt is er onderweg veel te beleven. De spelletjes en spelen zijn gebaseerd op Meester Meinens verhalen over Knelis en Willem.

Door Sis Huiskamp

Kim Raben en Tessa Duursma organiseren dit spektakel als examenopdracht voor hun opleiding sport en bewegen aan het Graafschap College in Doetinchem. Kim: “We organiseren het evenement coronaproof in twee parkjes in het centrum van Winterswijk. Om 10.00 uur starten de eerste deelnemers en om 13.30 uur gaat de tweede groep gezinnen op pad. Aan dit evenement koppelen we de verhalen van Knelis en Willem, om het extra leuk te maken. We hopen in coronatijd iets bijzonders te organiseren zodat mensen er even lekker op uit kunnen. Iedereen mag meedoen maar je moet je wel snel aanmelden, want vol is vol. Er is ruimte voor maximaal tien gezinnen per dagdeel. Kleine broertjes of zusjes in de kinderwagen mogen natuurlijk ook mee maar de spellen zijn bedoeld voor 3 tot 13-jarigen.”

Hans Roerdinkholder van Actief Winterswijk is stagebegeleider van Kim en Tessa. Hij is erg enthousiast, zowel over het evenement als over de aanpak door de studentes. "De beleefroute is actief en leerzaam en het zit er dik in dat komende zomer iedereen de route kan lopen en spelen. De voorbereiding is een heel leuke vorm van samenwerking tussen het Graafschap College, Vereniging Het Museum, de Erfgoed Klusbrigade en Actief Winterswijk. Vrijwilligers maken zelf bijvoorbeeld spelattributen voor de oud-Hollandse spelen. Ook krijgen de verhaaltjes van Knelis en Willem hier en daar een moderne make-over.”
Kim en Tessa gaan van het tweede naar het derde jaar van hun opleiding, die in totaal vier jaar duurt. Eigenlijk zouden ze voor hun examenopdracht iets voor de Koningsspelen gaan doen, maar die gaan niet door. Daarom kwam Hans met dit idee. Kim: "De beleefroute gaat in ieder geval door, ook bij een beetje regen. Bij aanmelding via mail graag even namen, leeftijden en woonplaats vermelden en of je voorkeur hebt voor de ochtend of de middag. En o ja, toeristen mogen natuurlijk ook meedoen. We hebben er ontzettend veel zin in.”
Aanmelden voor de Knelis en Willen beleefroute kan via beleefroute@hotmail.com .

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden