Samen maken we Winterswijk mooier

WINTERSWIJK - Alleen door meer samen te werken komen we tot een betere maatschappij. Rekening houden met iemand anders, voor een ander klaarstaan, zelf initiatief nemen en samenwerken moeten daarom het vanzelfsprekende uitgangspunt en niet de uitzondering zijn. Samen kom je immers verder. De maatschappij dat ben niet jij maar dat zijn wij.

AZC
Het AZC is op zoek naar iemand die Djembé kan spelen en het leuk vindt workshops te geven. Door de corona kunnen de workshops dit moment alleen buiten gegeven worden maar in de toekomst zal het ook zeker weer binnen plaats gaan vinden. De workshops wil men graag op een vast tijdstip in de week houden. Dag en tijdstip, bepaal je onderling. Kun je djembé spelen en vind je het leuk om samen met anderen muziek te maken? Dan is het AZC wellicht de uitdaging die bij jou past.
Naast iemand die van muziek houdt is men ook op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die graag danst en dit met enthousiasme over kan brengen op de kinderen in de basisschool leeftijd. Het gaat om dansworkshops die op dit moment ook buiten gegeven worden. Vind je dansen leuk en wil je jouw vaardigheden graag overbrengen op een enthousiaste en jonge groep medelanders meld je dan aan. Tijden worden in onderling overleg bepaald. Wil meer info over deze beide vacatures ga dan naar www.winterswijkdoet.nl

Humanitas
Humanitas Oostelijk Achterhoek in Winterswijk zet zich in voor mensen die wat extra aanspraak en ondersteuning kunnen gebruiken. Ben jij sociaal en wil je iets betekenen voor je medemens? Humanitas heeft weer plek voor nieuwe vrijwilligers. Eén van de activiteiten van Humanitas is het project Vriendschappelijk Huisbezoek. Bij deze activiteit gaat het erom mensen thuis te bezoeken die behoefte hebben aan contact. De mensen die bezocht worden hebben zelf weinig sociale contacten. Deze mensen kunnen van alle leeftijden zijn.
Daarnaast biedt Humanitas een maatjesproject Tandem, dit is voor mensen met weinig of geen sociale contacten en wie het zelf niet lukt daar verandering in te brengen. Als maatje ondersteun je deze deelnemer een jaar lang met een wekelijkse afspraak. Samen onderneem je die activiteiten, passend bij de wensen en situatie van de deelnemer, die maken dat de deelnemer weer meer zelfvertrouwen krijgt, eigen activiteiten, andere mensen gaat ontmoeten. Samen ga je makkelijker ergens naar toe dan alleen. Uiteindelijk kan de deelnemer weer zelfstandig verder. Geven bovenstaande activiteiten jou een goed gevoel en wil je een ander ook een goed gevoel geven? Voor meer informatie neem gerust contact met ons op of meld je aan als vrijwilliger. Meer info vind je op www.winterswijkdoet.nl

Het Vrijwilligerspunt is nog steeds fysiek niet bereikbaar. Wil je toch een afspraak of wil je meer informatie neem dan telefonisch contact met ons op. Bel 0543 200026 of mail naar info@winterswijkdoet.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden