Mensen maken Winterswijk groener en schoner

WINTERSWIJK - Naar aanleiding van het artikel van de Winterswijkse Uitdaging/ Vrijwilligerspunt met als onderwerp Mensen maken Winterswijk groener hebben een aantal mensen gereageerd. Zij allen willen dat er iets met het groen in hun leefomgeving gedaan wordt. Inmiddels is de gemeente hierover geïnformeerd zodat er binnenkort ook daadwerkelijk in de leefomgeving van deze inwoners iets aan het groen zal worden verbeterd. We hopen dat onze actie van deze week net zo veel succes heeft.

Want erger jij je ook zo aan al die flesjes, blikjes en verpakkingen die je op straat en in de natuur tegenkomt? Je bent zeker niet de enige. Winterswijkers ergeren zich steeds meer aan zwerfafval. Gelukkig komen er ook steeds mensen hiertegen in actie. Veel inwoners zijn zich ervan bewust dat er ook door de buurten, parken, sportvelden en ons groene buitengebied steeds meer afval zwerft. Samen met onze inwoners gaan we voor groen maar vooral ook voor schoon. Kom daarom in actie.

Zwerfafval opruimen levert namelijk méér op dan alleen een prettig schone buurt. Het is ook een leuke manier om even bij te kletsen met de buren. Door tijdens het uitlaten van de hond een grijper en een zak mee te nemen maak jij al het verschil.

Wie kan er helpen bij een schoner Winterswijk?
Met je school of je BSO, want Jong geleerd is oud gedaan! Ga met de kinderen in je klas of op de BSO gewoon aan de slag.
Met je vereniging. Hou bijvoorbeeld met je team de route naar je club schoon. Óf organiseer met je teamleden een opschoonactie. Kom samen in actie
Ben je ondernemer en wil je graag je betrokkenheid bij de buurt en je winkelstraat tonen? Hou de omgeving rondom je bedrijf schoon. Voor alle ondernemers geldt de 25-meter regel. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat de omgeving waarin je onderneemt, netjes blijft. Een mooi visitekaartje voor je onderneming.

Om de jeugd bij een schoner Winterswijk te betrekken is Beestenbende een mooi initiatief. BeestenBende is een speciale club voor kinderen in de leeftijd van 6 - 12 jaar. Ze helpen mee aan een betere wereld voor de dieren in hun eigen buurt en voor alles en iedereen die daar leeft. Het begint met het aanpakken van zwerfafval. Want dat is gevaarlijk voor de dieren in de buurt, slecht voor de natuur en natuurlijk zit er geen mens op rommel te wachten. Voor meer info kijk op www.mijnbeestenbende.nl/meedoen

HelemaalGroen maakt wandelen met een missie populair. Maak een wandeling en neem een (plastic) zak, een grijper of (tuin)handschoen mee. En zet de app van HelemaalGroen op je telefoon. De app registreert het gelopen traject waar jij zwerfvuil hebt geraapt. Dit traject wordt vervolgens op de kaart groen gekleurd. De app houdt bij waar er afval opgeruimd is. Wordt het traject na verloop van tijd niet meer geschoond? Dan verkleurt een groen gekleurde route naar bruin. Zo kan iedereen zien waar weer actie nodig is. Het doel is natuurlijk om jouw buurt Helemaal Groen te maken en vooral ook te houden. Helaas zien we op de kaart van Winterswijk nog weinig groene vlekken. Kijk daarom op de website www.helemaalgroen.nl en zet de app op je mobiel.

We nodigen iedereen uit om mee te doen. Start je eigen opschoonactie, hou een stukje van jouw buurt schoon. Samen gaan we voor een schoon Winterswijk.
Voor meer info kun je ook terecht bij het Vrijwilligerspunt. Telefoonnummer 0543 200026 of mail naar info@winterswijkdoet.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden