Vrijwilligers van Present en Loonwerkersbedrijf Huiskamp maken een van de tuinen schoon
Vrijwilligers van Present en Loonwerkersbedrijf Huiskamp maken een van de tuinen schoon (Present Winterswijk)

Vrijwilligers druk bezig met voorbereiding groene tuinen

WINTERSWIJK - Vrijwilligers van Present Winterswijk zijn de afgelopen tijd druk bezig met het opschonen van tuinen en het maken van nieuwe tuinontwerpen voor het project Sociaal Groen. Met dit project helpt Present kwetsbare mensen bij het groen, onderhoudsarm en mooier maken van hun voortuin. Vrijwilligers helpen de bewoners vervolgens op weg bij het onderhoud van hun tuin en tegelijkertijd krijgen ze meer sociale contacten doordat er regelmatig iemand in de tuin komt werken. Op zaterdag 17 april worden de tuinen opnieuw ingeplant met diverse planten die insecten aantrekken en water vast houden en op termijn weinig onderhoud nodig hebben.

Vrijwilligers Henny en Paul zaagden vorige week oude balken op maat vanuit een tuin van een alleenstaande vrouw die begeleiding krijgt vanuit Tactus. Deze balken worden op 17 april gebruikt voor de herinrichting van de tuin. Al eerder werd de tuin in samenwerking met vrijwilligers van Loonwerkersbedrijf Huiskamp BV schoongemaakt.
Eerder die dag hebben vrijwilligers Henk en Gerrit een andere alleenstaande vrouw met begeleiding vanuit HIER zorg geholpen in haar tuin. Zij maakten een houten hekje om de tuin, zodat straks wanneer de nieuwe beplanting er in staat, mensen niet meer door haar tuin lopen.

De volgende stap voor beide tuinen is het duurzaam en onderhoudsarm inplanten. Vrijwilliger Jan van Hoveniers en Groencentrum Wenninkhof heeft hiervoor inmiddels al een tuinontwerp gemaakt.

Vrijwilligers gezocht
Voor de vijf tuinen waarvoor nu een Sociaal Groen-ontwerp is gemaakt, is men nog op zoek naar vrijwilligers die op 17 april de nieuwe planten willen inplanten. Wie graag wil helpen, kan zich aanmelden bij bij Anneke van Nierop, projectcoördinator Present Winterswijk, anneke.van.nierop@presentwinterswijk.nl of tel. 06-14747345.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden