Foto: PR
Foto: PR

Hé, woon je mee in Winterswijk?

WINTERSWIJK - Wie wel eens droom of denkt over een andere manier van wonen kan digitaal meepraten op dinsdag 20 april 2021. Er wordt gesproken over het initiatief Meewonen.

Winterswijk werkt aan een nieuwe woonvorm voor mensen met en zonder beperking, ouderen en jonger. Voor mensen die zelf verantwoordelijk willen zijn voor hun woonomgeving, al dan niet juridisch vastgelegd. Men gaat daarbij niet uit van standaardoplossingen, maar bewoners leveren met elkaar maatwerk. Maatwerk, met ruimte voor eigen initiatieven en wensen. Heel concreet betekent dat, dat in cocreatie met geïnteresseerde toekomstige bewoners en andere stakeholders aan de slag wordt gegaan.

Een woonvorm die verbindt
Waar in Winterswijk deze bijzondere woonvorm zal komen weten de initiatiefnemers nog niet. Er zijn wel ideeën, maar of de plannen te realiseren zijn ligt ook aan de deelnemers in het proces. De woonvorm zal een aantal verschillende woningtypen gaan krijgen. En een omvang die maakt dat men enerzijds makkelijk mensen kan leren kennen en anderzijds ook ruimte geeft voor reuring. In ruimtelijke zin ambiëren de initiatiefnemers een bijzondere vorm, bijvoorbeeld een hof, een (landschaps)tuin, een erf of een landgoed. Ook gaan zij voor duurzaamheid en biodiversiteit, want groen verbindt en is nog gezond ook. Met elkaar werkt men aan een omgeving die activiteiten faciliteert en stimuleert.

Meer informatie en opgeven voor de digitale bijeenkomst op 20 april van 19.30 uur tot 21.00 uur kan via www.werkaanwinterswijk.nl/meewonen
Voor meer informatie kan men contact opnemen met Alex Sievers via alex@beyondnow.nl of via 06-50685175.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden