Filiaalmanager Mark ter Bekke: 'De Achterhoekse mentaliteit past goed bij mij.' Foto: Lineke Voltman
Filiaalmanager Mark ter Bekke: 'De Achterhoekse mentaliteit past goed bij mij.' Foto: Lineke Voltman

Mark ter Bekke nieuwe filiaalmanager bij Jumbo Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - Zes jaar geleden heeft Mark ter Bekke al bijna een jaar in de Winterswijkse Jumbo gewerkt als afdelingschef Kassa en nu is hij, zoals hij het zelf aangeeft ‘terug op het oude nest’ maar dan als filiaalmanager.

Door Lineke Voltman

Ter Bekke is 33 jaar, getrouwd met Carien en in september verwachten ze hun eerste kindje. De nieuwe manager van Jumbo woont in Deurningen (een dorpje in de buurt van Hengelo (O)) in een woonboerderij en zit nog midden in de verbouwing daarvan.

Ter Bekke is altijd werkzaam geweest in supermarkten. “Tot mijn 22e heb ik bij Albert Heijn gewerkt en daarna ben ik overgestapt naar de Jumbo, waar ik in verschillende filialen als ’s Heerenberg, Enschede, Rijssen en Deventer als afdelingschef of filiaalmanager heb gewerkt. Op maandag 22 maart ben ik gestart in Winterswijk en ik streef ernaar om de medewerkers maximaal te ondersteunen om de verwachtingen van de klanten te blijven overtreffen in deze ‘Food Mekka’ van de Achterhoek.”

Wisselen van standplaats
Volgens Ter Bekke is het bij Jumbo gebruikelijk om de managers na een aantal jaren te laten wisselen van standplaats. “Toen bekend was dat mijn voorganger, Ibo IJmker, zou vertrekken ben ik gevraagd om naar Winterswijk te komen en daar hoefde ik niet lang over na te denken. In mijn tijd bij de Jumbo in ’s Heerenberg en Winterswijk merkte ik dat de Achterhoekse mentaliteit goed bij mij past: nuchter en geen poespas. In een dorpse mentaliteit groeten de mensen elkaar nog en dat kom je in de stad minder tegen, daar zijn mensen veelal op zichzelf. Dat geldt overigens niet voor de medewerkers van Jumbo Supermarkten. Bij elk team in de filialen waar ik gewerkt heb, viel vooral de samenwerking op. In de week dat ik hier nu ben merk ik dat de inzet, zelfstandigheid en betrokkenheid van de medewerkers groot is. Ze hebben de wil om het maximale eruit te halen voor elkaar en onze klant.”

Op de vraag wat voor soort leider Ter Bekke is antwoordt hij: “Ik ben een mensgerichte leider met een open karakter. Ik ben voor iedereen benaderbaar en houd niet van poespas en show en ik denk dat deze eigenschappen goed passen bij deze winkel en het team.”

Het maximale halen uit je collega’s
Ter Bekke: “Bij Jumbo wordt van de filiaalmanagers ondernemerschap gevraagd, weliswaar binnen de geldende richtlijnen maar je krijgt er wel de ruimte voor. Als je het maximale uit jezelf en je collega’s haalt komt dat ten goede voor de klanten en de winkel. Ik merk echter dat dat in Winterswijk al goed geregeld is, een solide basis om op voort te borduren.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant