Afbeelding

Vrijwilligers maken Winterswijk mooier

Algemeen

WINTERSWIJK - Bij het Vrijwilligerspunt staan van organisaties die bijdragen aan het groener maken van Winterswijk, vacatures open. Heb jij groene handen en wil jij je inzetten om Winterswijk groener, schoner en duurzamer te krijgen en te houden? Maak dan een keuze uit de vacatures die hieraan bijdragen en schrijf je in om ook een steentje bij te dragen.

Natuurmonumenten
In de omgeving van Winterswijk beheert Natuurmonumenten maar liefst 14 natuurgebieden. Drie daarvan genieten internationale bescherming als Natura 2000-gebieden: ze zijn onderdeel van een samenhangend netwerk van beschermde natuurgebieden in Europa. Het gaat om twee bijzondere hoogveengebieden en een moerasbos. Maar ook de andere 11 natuurgebieden zijn zeer de moeite waard: je vind er boerderijen met biologische akkers, bloemrijke weilanden en houtwallen, bossen met slingerende beekjes en heideveldjes. Hier onder voor een overzicht en geniet van dit fraaie stukje Achterhoek. Je kunt rondom Winterswijk kiezen uit 14 Natuurmonumenten-gebieden: Wooldse Veen, Korenburgerveen, Beurzerbeek, Bönnink, Borkense Baan, Buskersbos, Dottinkrade, Grote Goor, Kotten, Loohuis, Mentink, Steenkamp, Stortelersbeek. Ligt houw hart bij de natuur meld je dan aan, want Natuurmonumenten is op zoek naar een vrijwillige activiteitenboswachter, die bijdraagt aan het verzorgen en helpen bij excursies en evenementen.

Erfgoed klusbrigade
De Erfgoed Klusbrigade is een enthousiast groep vrijwilligers, die samen waardevolle objecten in het Nationaal Landschap Winterswijk restaureert, zoals cultuurhistorische kippenhokken, waterputten etc. Zo zorgen we ervoor dat het cultureel erfgoed behouden blijft. Ook maken zij insecten hotels om zo een bijdrage te leveren aan de instandhouding en vergroten van de insecten populatie. Ben je een handen uit de mouwen type? Werk je graag samen in een groep? Weet je wel raad met gereedschap? Houd je ook zo van die oude gebouwen? Dan is de Erfgoed Klusbrigade echt iets voor jou!

Sociaal groen
Present Winterswijk gaat dit voorjaar starten met het project Sociaal Groen. Binnen dit project helpen groepen vrijwilligers bij het duurzaam beplanten van tuinen van kwetsbare mensen. Mensen die door gezondheidsproblemen, een beperkt budget en klein sociaal netwerk zelf niet in staat zijn om hun tuin goed te onderhouden. Na de make-over van de tuin worden er vaste vrijwilligers aan de tuin gekoppeld. In overleg en samen met de bewoners houden deze vrijwilligers de tuin bij, totdat een onderhoudsarme groene en biodiverse tuin is ontstaan. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten. De bewoner krijgt een groene tuin en zijn/haar sociaal isolement wordt verkleind. Voor de uitvoering van het project is Present op zoek naar diverse vrijwilligers, sponsors en donateurs om te helpen bij het vergroenen van Winterswijk. Op 17 april is de startdag, op deze dag worden de tuinen opgeknapt en aangelegd, wil jij iets betekenen voor je medeburger en voor een mooier groener Winterswijk meld je dan aan.

Hof van Kairos
De Hof van Kairos ligt in het coulisselandschap van Winterswijk. Om dit mooie stukje tuin in stand te houden is men opzoek naar iemand om te helpen met werkzaamheden in de tuin en op het erf (onkruid wieden, snoeien etc) en onderhoudswerkzaamheden aan het huis (eenvoudige schildersklussen etc).

Het Vrijwilligerspunt is in verband met corona momenteel niet fysiek bereikbaar. Wie belangstelling heeft voor de vacatures kan bellen naar 0543 200026. Mailen mag natuurlijk ook info@winterswijkdoet.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant