Welkom bij de Kledingbank
Welkom bij de Kledingbank (Kledingbank Winterswijk)

Kledingbank Winterswijk e.o. opent haar deuren weer

Kledingbank Winterswijk e.o. opent haar deuren weer

WINTERSWIJK - Vanaf maandag 8 maart kan er weer kleding worden ingeleverd bij de Kledingbank Winterswijk e.o. aan het Handelscentrum 12 in Winterswijk.

“Half december moesten wij de deuren onverwachts sluiten, de laatste week voor kerst. Klanten konden geen kleding meer komen passen en inname van kleding van was niet mogelijk. Gelukkig ontvingen wij begin februari een brief van minister Hugo de Jonge dat de Kledingbanken waren aangemerkt als essentiële winkels en derhalve weer open mochten. Wanneer iemand zonder warme kleding zit, duurt de winter wel erg lang", aldus een woordvoerder van de Kledingbank.
Na inventarisatie welke vrijwilligers beschikbaar waren om klanten te komen helpen (natuurlijk werkt de Kledingbank volgens de RIVM-richtlijnen) besloot de Kledingbank medio februari beperkt open te gaan. Klanten komen op afspraak, in kleine setting, alles om zo veilig mogelijk te kunnen werken. Echter, de vraag bleek zoveel groter dan dat er plekken waren in de agenda, dat besloten is om meer uren open te gaan. Vanaf maandag 8 maart draaien de vrijwilligers dan ook weer bijna allen de 'oude uren', met uitzondering van de zaterdag. Die dag blijft de Kledingbank voorlopig gesloten.

Dus wie een verwijzing heeft van de hulpverlener, of Voedselbank kan telefonisch een afspraak maken om kleding te komen passen. Dit is altijd een voorwaarde, zodat er alleen goed passende kleding en schoenen mee gaan en alle binnengekomen kleding optimaal gebruikt wordt.

Ook kan vanaf maandag 8 maart weer kleding worden ingeleverd tijdens de reguliere openingstijden (maandag 13-16 uur, dinsdag 9.30-12 uur, woensdag 9.30-16 uur, donderdag 9.30-16 uur, vrijdag 9.30-12 uur). Voorwaarde is wel dat de kleding en schoenen heel, schoon, rookvrij en modern zijn. Ook kan beddengoed en handdoeken ingeleverd worden.

Kijk voor meer informatie op www.kledingbankwinterswijk.nl of op de Facebookpagina. De Kledingbank is telefonisch bereikbaar tijdens de openingsuren via tel. 06-34196875.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden