De prins en adjudant in teletubbiepak. Foto: PR
De prins en adjudant in teletubbiepak. Foto: PR

Sportclub Meddo zet volop in op de jeugd

MEDDO - In samenwerking met carnavalsvereniging de Knorrepotten, Penta en Mevo organiseerde Sc. Meddo afgelopen zaterdag de vossenjacht, die twee weken geleden vanwege het weer niet door kon gaan. De prins en adjudant van de carnavalsvereniging verruilden hun steek voor teletubbiepakken en de voorzitter van de voetbalvereniging mocht voor één ochtend de burgermeester van Meddo zijn.

Basisschoolleerlingen uit Meddo, Zwolle en Huppel konden onder begeleiding in groepjes door Meddo struinen op zoek naar de vossen. De jongste kinderen kregen een sticker als beloning, als ze een vos hadden gevonden. De oudere kinderen werd het iets lastiger gemaakt, zij kregen van elke vos en quizvraag voorgelegd en konden daarmee punten verdienen.
De Meddose sportverenigingen willen gedurende de coronaperiode vaker gezamenlijk activiteiten gaan organiseren voor deze doelgroep. Hoewel het bij veel sportverenigingen momenteel erg rustig is, is het juist bij de Meddose voetbalvereniging een drukte van belang. Penta gaat tijdelijk bij Sc. Meddo weer buiten de gymlessen verzorgen en trainen een aantal keren per week in de pannakooi. Kinderen vanaf 7 jaar mogen vrijblijvend deelnemen aan de voetbaltrainingen, zolang zij niet bij hun eigen sportvereniging terecht kunnen of kennis willen maken met voetbal. Inmiddels hebben al 8 kinderen zich hiervoor aangemeld.
Ook gaan vanaf 7 maart de mini’s weer van start. Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 6 jaar zijn elke zondag van 10.30 tot 11.30 uur van harte welkom om te komen voetballen in de pannakooi. Het zijn vrijblijvende trainingen om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met voetbal.
Speciaal voor kinderen uit groep 3, 4 en 5, die interesse hebben in voetbal, organiseert de sportclub in de maand maart proeftrainingen en een onderling toernooitje. Op woensdag 10, 17, 24 en 31 maart mogen zij van 18.15 tot 19.15 uur mee trainen met de JO9.
Voor meer informatie of mee trainen kan er contact op worden genomen met Judith Hoog Antink door een mail te sturen naar jeugdvoorzitter@scmeddo.nl. Ook achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een nieuw jeugdplan. Er is een werkgroep gestart die zich specifiek gaat richten op de jeugd. Met de kennis van trainers, TC-leden, jeugdbestuursleden en andere betrokkenen, gaan zij de komende maanden een nieuw jeugdbeleidsplan opstellen, waar ook de jeugdleden zelf bij betrokken gaan worden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden