Vrijwilligers maken Winterswijk Mooier

Vrijwilligers maken Winterswijk Mooier

Ondanks Corona melden zich veel vrijwilligers op de vacaturewebsite van het VrijwilligersPunt. Er zijn echter ook een paar specifieke vacatures die we graag wat extra aandacht willen geven. Voor al deze vacatures maar ook om te zien wat het VrijwilligersPunt je allemaal te bieden heeft ga dan naar www.winterswijkdoet.nl of bel ons 0543-200026. Onze vrijwilligers helpen u graag verder. Voor het aanvragen van een rit naar een vaccinatielocatie kan men zich, tijdens werkdagen per mail of telefonisch, tussen 09:00 en 12:00 uur, melden. E-mail automaatje@winterswijkdoet.nl telefoonnummer 0543 200036.

Hondenbuddy
Voor een gehandicapte inwoner van een verzorgingsthuis zijn we, ter versterking van het huidige team, op zoek naar vrijwilligers die, samen met een familielid mee willen helpen de hond van deze inwoner uit te laten. Als hondenbuddy doe je waardevol werk. Door jouw hulp hoeft deze bewoner geen afscheid te nemen van het geliefde huisdier. Door omstandigheden kan de eigenaar momenteel minder goed voor zijn hond zorgen. Door jouw medewerking voorkom je eenzaamheid én dierenleed. Want voor een huisdier is het ook niet fijn om uit zijn vertrouwde omgeving gerukt te worden. Inmiddels zijn er vier vrijwilligers die meerdere keren op een dag samen met de bewoner een stukje gaan wandelen. Hoe mooi zou het zijn als wij de taken van de huidige buddy’s, door de inzet van meer buddy’s kunnen verlichten. Dus houd je van dieren en wil je er tevens voor zorgen dat de bewoner zich minder eenzaam voelt, meld je dan aan bij het Vrijwilligerspunt Winterswijk.

Administratie jouw ding?
Het Servicepunt van het VrijwilligersPunt ondersteunt verenigingen, stichtingen en organisaties met het uitvoeren van administratieve- en bestuurstaken. Hierbij kun je denken aan de leden- of financiële administratie. Maar ook het aanspreken van fondsen en aanvragen van subsidies.
Als vrijwilliger bij het Servicepunt word je ingezet om organisaties te ondersteunen. Bijvoorbeeld om tijdens ziekte van een bestuurslid zijn taken over te nemen of voor langere tijd de vergaderingen te notuleren. De verantwoordelijkheid ligt altijd bij de organisaties zelf. Momenteel zoekt we een notulist voor het notuleren van vergaderingen. De organisatie vergadert vier tot vijf keer per jaar. Ben jij administratief onderlegd en vind je het leuk om verenigingen een handje te helpen in hun administratieve of bestuurlijke werkzaamheden? Dan komt het Servicepunt graag met jou in contact. E-mailadres is servicepunt@winterswijk.nl

Sport- en spelbegeleider
Ben je sportief en wil graat iets doen met en voor kinderen dan is sport- en spelleider wellicht iets voor jou. Als sport- en spelleider maak je deel uit van een enthousiast team van minimaal vier vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor gevluchte kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Spelenderwijs leren de kinderen omgaan met bijvoorbeeld boosheid, angst en stress. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. Save the children zorgt voor een goede training voordat je begint.

Mooie Winterswijkse vrijwilligersverhalen gezocht
In het kader van de campagne ‘Mensen maken Winterswijk’ zijn we ook op zoek naar vrijwilligers die hun verhaal willen delen om anderen te inspireren ook iets goeds te doen. Heb jij binnen jouw organisatie vrijwilliger(s) die Winterswijk Mooier, Creatiever, socialer, groener/schoner, vrijer, slimmer, relaxter, feestelijker, kleurrijker, sportiever, gezelliger en knusser maken? Dan horen wij dat heel erg graag! Wij willen deze persoon in het zonnetje zetten door een kort coronaproof interview met hem/haar te houden en dit verhaal via verschillende media communiceren. Daarnaast komen wij persoonlijk langs met een kleine attentie als blijk van waardering voor zijn/haar inzet in deze toch best bijzondere tijd. Wij zijn benieuwd naar jullie vrijwilligersverhalen!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden