De vereniging hoopt dat dit ook het beeld zal zijn komende zomer. Foto: PR
De vereniging hoopt dat dit ook het beeld zal zijn komende zomer. Foto: PR

De beachvelden gaan weer open

WINTERSWIJK - Afgelopen 1,5 week is er hard gewerkt aan het speelklaar maken van de beachvelden op sportcomplex Jaspers (achter het clubgebouw van kv Wiko). De leden van HCW handbal, Wiko korfbal en Skopein Wivoc hebben samen er voor zorg gedragen dat de velden bladvrij zijn, de stoelen en tafels weer op het terras staan en de eerste materialen zijn opgebouwd. 

Zaterdag zal al eerste de jongste jeugd van Skopein Wivoc de voeten weer in het zand zetten. Aansluitend volgende de A,B en C-jeugd en vervolgens in de middaguren gaan de leden van Skopein Wivoc onder de 27 jaar weer aan de slag. Eindelijk kan er weer gevolleybald worden. 

Vanaf midden oktober 2020 waren er geen mogelijkheden voor de leden van 18+ om te trainen en te spelen. Vanaf 13 december stopte het ook voor de overige leden. Intussen heeft de Nevobo alle wedstrijden, toernooien en lettercompetities van de agenda’s gehaald. “Als vereniging kijken we weer vooruit, hopen op een mooie zomer met veel beachvolleybal en bereiden ons voor op het nieuwe seizoen” aldus voorzitter Geert Beijers. “Verder zijn we samen met de Nevobo en verenigingen uit de naaste omgeving bezig met een beachvolleybalcircuit in de Achterhoek voor de jeugd. We hopen hier binnenkort meer duidelijkheid over te hebben en met iedereen te kunnen delen. Ook de beachvolleybalweek zal weer worden omarmd” 

Alles bij elkaar gaan de velden nu 2 maanden eerder open dan in een ‘normaal’ seizoen. Ook zullen de handballers van HCW zeker binnenkort het zand weer gaan opzoeken. Daar waar afgelopen seizoen met name de jeugd gebruik maakte van de velden hoopt men binnen HCW dat dit seizoen ook de senioren de overstap maken. Voor kv Wiko is het altijd lastig omdat een deel van het veld seizoen altijd samenvalt met het beachseizoen. Als alles meezit zullen straks ook weer scholen en andere groepen welkom zijn op de beachvelden, maar dan moeten de maatregelen dit allemaal wel toelaten. Op deze wijze dragen wij als 3 gezamenlijke verenigingen bij om de jeugd weer de mogelijkheid te geven om te sporten. Iets wat natuurlijk erg belangrijk is en niet alleen in deze tijd maar altijd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden