Mensen maken Winterswijk
Een maatje om samen dingen te ondernemen. Foto: PR
Een maatje om samen dingen te ondernemen. Foto: PR

Mensen maken Winterswijk

WINTERSWIJK - Het jaar 2021 is het jaar van de vrijwillige inzet. Daarom wordt in Winterswijk het feit gevierd dat steeds meer vrijwilligers en organisaties zich bij het Vrijwilligerspunt aanmelden. Dat betekent ook dat er ruimte is voor extra vrijwilligers. Iedereen heeft immers iets unieks aan een ander te bieden.

"Maak jij Winterswijk socialer, groener, diervriendelijker, sportiever, creatiever, gezonder, socialer of slimmer? Dus heb je zin om nú wat te doen voor anderen: sla je slag! Juist nu kun je echt het sociale verschil maken. Wil je wel iets doen maar weet je nog niet wat bij jou past? Of wil je eerst proberen of flexibel blijven? Een tip: begin bij het begin. Waar sta jij voor? Wat vind jij belangrijk in de wereld? Wat gun jij iedereen? Ontdek vervolgens wat bij jou past met een challenge: een korte opdracht waarmee je iets goeds doet, vaak samen anderen. Daarna kun je een activiteit kiezen die hierop aansluit. Aangezien jij dit leest, is de kans groot dat je ook vrijwilligerswerk doet of overweegt. Vier jij het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 met ons mee en meld je aan!", aldus het Vrijwilligerspunt. Voor vacatures zie de website www.winterswijkdoet.nl .

Sportmaatje
Ben jij sportief en heb jij ervaring met het overbrengen van jouw sportieve vaardigheden dan is Zorgboerderij de Zonnebloem wellicht de organisatie die jou aanspreekt. Op de boerderij wil men de bestaande sportactiviteiten uitbreiden. Men beschikt over een fitnessruimte ingericht met apparatuur en ruimte voor yoga of andere oefeningen. De vrijwilliger die gezocht wordt ondersteund de activiteiten van de deelnemers. Voor meer info ga naar de website.

Maatje worden?
Humanitas Oostelijk Achterhoek in Winterswijk zet zich in voor mensen die wat extra aanspraak en ondersteuning kunnen gebruiken. De mensen die bezocht worden hebben zelf weinig sociale contacten. Deze mensen kunnen van alle leeftijden zijn. Als maatje ondersteun je deze deelnemer met een wekelijkse afspraak. Samen onderneem je die activiteiten, passend bij de wensen en situatie van de deelnemer, die maken dat de deelnemer weer meer zelfvertrouwen krijgt, eigen activiteiten, andere mensen gaat ontmoeten. Samen ga je makkelijker ergens naar toe dan alleen. Geven bovenstaande activiteiten jou een goed gevoel en wil je hierdoor Winterswijk socialer maken ga dan voor meer info naar de website.

Administratieve handjes
Vanuit het Servicepunt wordt ondersteuning voor verschillende bestuursfuncties aangeboden. Het Servicepunt neemt taken van een bestuurslid over. Hierdoor wordt de verenigingsbestuurder ontzorgd. Het Servicepunt levert als het ware extra handen. Vind jij administratie leuk, wil jij bij tijd en wijle een vergadering notuleren, of wil jij jouw Excelkennis graag delen? Meld je dan aan en kijk op de website.

Het Vrijwilligerspunt is fysiek gesloten. Voor aanmeldingen, vragen en nadere informatie kan iedereen van maandag tot en met vrijdag bellen met 0543 200026 of een mail sturen naar info@vpwinterswijk.nl. Na een mailtje nemen de vrijwilligers contact op.


www.winterswijkdoet.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden