Bij het bouwhuisje: Ellen Esselink, Linda Dorland, Kailey, Angela ten Barge, Ron Dorland, Dirk Hagemann en Björn Dankbaar zijn gezamenlijk aan het klussen in Het Zandkasteel. Foto: PR
Bij het bouwhuisje: Ellen Esselink, Linda Dorland, Kailey, Angela ten Barge, Ron Dorland, Dirk Hagemann en Björn Dankbaar zijn gezamenlijk aan het klussen in Het Zandkasteel. Foto: PR

Het Zandkasteel ondergaat ‘Variabele’ opknapbeurt

Algemeen

‘Blij met het resultaat’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - Een pedagogisch medewerkster van de SWW-Kinderopvang had gehoord dat ‘De Variabele’ jaarlijks een ‘Variabele Doet! Dag’ organiseert. Iedere eerste vrijdag van februari gaat het personeel belangeloos klussen bij maatschappelijke organisaties en projecten. De medewerkers van ‘De Variabele’ nemen dan collectief een snipperdag op om elders aan de slag te gaan.

Eén van de gehonoreerde projecten was een interne opknapbeurt van Kinderdagverblijf Het Zandkasteel aan de Burgemeester van Nispenstraat. Dat gebouw stond aanvankelijk aan de Hakkelerkampstraat, maar is zo’n vijf jaar geleden verhuisd naar de huidige plek. Het werd dus weer eens tijd voor een opfrisbeurt. Het ging echter om meer dan alleen het schilderwerk. Bijkomend doel was dat de ruimtes nog knusser en huiselijker zouden worden. Zo is er een bouwhuisje bijgekomen. Daarnaast is er een gezellig voorleeshuisje geplaatst, waar kinderen lekker kunnen lezen of voorgelezen kunnen worden.

Vakkundig
SWW Kinderopvang is ‘De Variabele’ dankbaar voor het vakkundig geleverde werk. Alleen een lunch tussen de middag en een lekker stukje taart waren voldoende voor de vier personeelsleden om gemotiveerd aan de slag te gaan. Een aantal pedagogisch medewerksters hielp zelf ook een handje. De regiodirecteur van vestiging Arnhem-Doetinchem kwam nog even kijken en was zeer tevreden over het resultaat. ‘De Variabele' is een innovatiecentrum en uitvoeringsorganisatie voor vastgoedonderhoud. Met vastgoedservice wordt vastgoed in goede conditie gehouden. Het gaat om meer dan de stenen. Er wordt veel tijd en aandacht aan bewoners en gebruikers besteed. Het kwam ook goed uit dat ‘De Variabele’ veel ervaring heeft in het werken met maatschappelijke organisaties.

Kernwaarden
Het initiatief van Kinderdagverblijf Het Zandkasteel past helemaal bij de kernwaarden van SWW Kinderopvang. Deze zijn onlangs weer opnieuw geformuleerd. Het gaat om: huiselijk, avontuurlijk, warmte en gezelligheid en maatschappelijke relevant. Mede in dat kader zijn de extra elementen toegevoegd. Fijne knusse plekjes en een gezellige, avontuurlijke speelomgeving. Overigens hebben naast Het Zandkasteel het afgelopen jaar de meeste locaties van SWW Kinderopvang een opknapbeurt gekregen. Er is door SWW geïnvesteerd in mooie, nieuwe materialen voor de kinderen. Al met al is iedereen van Het Zandkasteel blij met het resultaat. Een reactie: “Het was een nuttige en gezellige dag, we zijn erg blij met het resultaat!”

Voor meer informatie staat op: devariabele.nl en swwkinderopvang.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant