Tips om te daten tijdens een pandemie
Foto: PR

Tips om te daten tijdens een pandemie

Het afgelopen jaar steeg het gebruik van datingapps met bijna 20 procent.

Logisch ook, want kwam je vroeger vooral aan je dates via de kroeg of discotheek? Dan ben je nu gedwongen die te vinden via online dating. En vanwege social distancing moet je het rustig aan doen.

In dit artikel geeft Mathijs Dingjan, oprichter van datingblog mannenbrein, tips om leuk (en veilig) te daten voor vrouwen.

Tip #1: Ga voor kwaliteit boven kwantiteit

Ik las ooit een nieuwsartikel van een vrouw die zeven dates per week had, zodat ze altijd gratis kon eten. Ik was zeker onder de indruk. Maar dit zijn dus wel typische dingen die je nu beter niet kunt doen.

Dus, hoe ga je voor kwaliteit in plaats van kwantiteit?

Allereerst door goed na te denken wat je wil en dat op een leuke manier te verwerken in je profielbeschrijving. Belangrijk is dat je alles positief verwoord.

Stel je hebt een hekel aan arrogantie. Dan is het verleidelijk om iets te schrijven als “Geen arrogante mannen graag”. Maar de leuke mannen die dat lezen, kunnen dan denken: oh, deze vrouw is wel heel negatief. Schrijf daarom iets op als: “Iets wat ik echt waardeer in mannen is oprechtheid en bescheidenheid”.

Neem verder de tijd om elkaar goed te leren kennen met chatten. Wacht aan de andere kant ook weer niet té lang. Met chatten ontdek je nooit of je die klik ook in het echt hebt. Wat je wel kan doen is voorstellen om eerst te bellen of videobellen. Ik weet het. Dat is misschien net zo spannend als het houden van een spreekbeurt over veganisme aan een de plaatselijke barbecue fanclub. Maar hey, voor de liefde moet je soms even buiten je comfort zone gaan.

Een extra voordeel hiervan is dat je mannen kunt filteren.

Ben je namelijk alleen op zoek naar iets serieus? Vertel dan dat je vanwege corona wat langzamer aan wil doen. Een man die serieus is en interesse in je heeft, zal daar rekening mee houden. Een man op zoek naar een one night stand haakt dan al snel af.

Maar goed, dan staat die date eenmaal geplant. Wat doe je dan?

Tip #2: Wees creatief met dates

Als eerste date is wandelen ideaal.

Het is allereerst veilig, want je bent buiten en kan afstand houden. Daarnaast is het ook een lekker ontspannen manier om elkaar te leren kennen. Je loopt lekker langs elkaar en beweegt. Dit voorkomt die “gedwongen” sfeer die je soms hebt wanneer je een drankje doet in een café of uit eten gaat.

Klik trouwens hier voor meer eerste date tips.

En wat doe je daarna?

Als jullie het beiden oké vinden om binnen af te spreken zijn er ook genoeg mogelijkheden. Denk aan thuis bordspelletjes spelen of cocktails maken. Of steun lokale restaurants en bestel een driegangenmenu bij ze. Thuis bedek je mooi de tafels en dan voelt het net alsof je een avondje uit eten bent.

Een andere leuke optie is om samen een online yogales te volgen. Of een online dansles. Misschien krijg je dan toch nog een beetje het gevoel dat je weer met een leuke man staat in de discotheek.

Dit artikel wordt u aangeboden door Mannenbrein. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden