Activiteiten voor vrijwilligers
Marloes werd verrast met een bloemetje. Foto: PR
Marloes werd verrast met een bloemetje. Foto: PR

Activiteiten voor vrijwilligers

WINTERSWIJK - Corona zorgt ervoor dat ook het Vrijwilligerspunt tegen vervelende gevolgen aanloopt. Zo mag er met ANWB Automaatje, ook al komen de passagiers uit één huishouden, in verband met de 1,5 meter maatregel, per rit maar één persoon vervoerd worden. Ook worden er alleen personen vervoerd die zich ingeschreven hebben. Inschrijving is wel mogelijk. De beoordeling of men wel of niet kan deelnemen wordt, op afstand, door vrijwilligers gedaan. Info hierover 0543 200036.

De coördinatoren van Automaatje zijn tijdens werkdagen telefonisch te bereiken. Zij doen de bemiddeling vanuit huis. Momenteel zijn nog maar een derde van het aantal chauffeurs actief. Meestal vanuit vrees voor de eigen gezondheid of voor die van iemand in de eigen omgeving. Begrijpelijk en het is beslist een vrije keuze. Echter, bij een toename van het aantal aanvragen in verband met de vaccinatie kan dat bij het rondkrijgen van de planning mogelijk problemen opleveren. Vandaar dat we ook nu alvast op zoek zijn naar nieuwe chauffeurs. Chauffeurs kunnen zich aanmelden bij 0543-200036 of per mail automaatje@vpwinterswijk.nl.

Het Kluspunt is momenteel niet actief. Mocht men vragen hebben en met een dringende klus zitten kan men zich telefonisch 0543-200036 of per mail, kluspunt@vpwinterswijk.nl melden.
Ook de coronahulplijn staat open. Ook hiervoor kan men zich telefonisch melden. Aanmeldformulier is te vinden op https://winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt

Creatieve inwoners gezocht
De maand februari staat in het teken van 'Mensen maken Winterswijk' creatiever. Vandaar de aandacht voor een aantal creatieve vacatures.
Marga Klompé is voor de Pelkwijk op zoek naar een creatieve vrijwilliger. Heb je affiniteit met schilderen en of kleuren dan ben jij wellicht de persoon die men zoekt. De activiteit vindt, onder leiding van een professional, plaats in groepsverband. Samen begeleid je ouderen met het kleuren en/of schilderen, bied je ze een luisterend oor en schenk je koffie/thee.

In augustus 2021 is de steengroeve weer het decor van een voorstelling van het Steengroevetheater. Op het programma staat de rockopera De Freule. Wil jij ook je steentje bijdragen aan dit spektakel? Sluit je dan aan bij de vrijwilligers-familie. Men zoekt op dit moment creatieve en handige mensen die helpen met het maken van de decors. De werkzaamheden beginnen in april (onder voorbehoud van de ontwikkelingen met het corona-virus).

Vind je het mooi om met hout te werken of ben je graag buiten actief bezig? En heb je affiniteit met mensen met een psychiatrische gevoeligheid. Dan heb je bij Zorgboerderij De Zonnebloem volop mogelijkheden om je creativiteit kwijt te kunnen. Men is op zoek naar verschillende talenten die de cliënten willen ondersteunen in de dagbesteding. Zie voor meer info www.winterswijkdoet.nl

Bestuurswisseling Winterswijkse Uitdaging
Tijdens de bestuursvergadering van afgelopen woensdag heeft het bestuur van de Winterswijkse Uitdaging afscheid genomen van Marloes Droppers. Marloes heeft de afgelopen jaren het secretariaat van de stichting voor haar rekening genomen. Door de toenemende werkzaamheden voor haar bedrijf die Marloes regelt ,kon zij haar drukke dagelijkse, bedrijfsmatige beslommeringen niet meer met haar vrijwilligerswerk voor de stichting combineren. Met haar bedrijf helpt Marloes ondernemers bij het plannen, structureren en organiseren. Door de coronamaatregelen kon er niet tijdens de vergadering afscheid genomen worden. Marloes werd door voorzitter Mark van Dam thuis verrast met een afscheidstoespraak en een bloemetje. De werkzaamheden van Marloes worden overgenomen door Erna Vaags. Erna is de eigenaar van Eva Ondermode. Net als Marloes, staat ook bij Erna het maatschappelijk betrokken zijn hoog in het vaandel. Naast het feit dat Erna nieuw in het bestuur is zijn ook Wim Aalderink, Lisanne Halleriet en Mick Veenstra toegetreden tot het bestuur van de Winterswijkse Uitdaging. Binnenkort valt de benoeming van een zevende bestuurslid te verwachten. Met dit uitgebreide bestuur en de inzet van de nieuw te vormen raad van advies zal de Winterswijkse Uitdaging haar strategische plan nog beter uit kunnen voeren.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden