BeestenBenders in Winterswijk aan de slag. Foto: PR
BeestenBenders in Winterswijk aan de slag. Foto: PR

Indrukwekkend speurwerk door BeestenBenders tijdens lockdown

Algemeen

WINTERSWIJK - Dat BeestenBenders goede speurneuzen zijn, hebben ze al meer dan eens laten zien. Tijdens de wel heel lange vakantie zochten ze niet alleen naar zwerfafval, maar gingen ze ook op zoek naar de speciale BeestenBende Schat die verstopt was, ergens hier in Winterswijk. De BeestenBende is een speciale club voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar die helpen bij het schoonhouden van hun eigen buurt.

De deelnemers hadden de hele vakantie om te ontdekken waar toch die speciale poster met vertaalsleutel te vinden was (antwoord: in de etalage van Dierenshop Natuurweelde). En ze wisten de code met succes te kraken. Ze haalden niet alleen veel zwerfafval op, maar ook een flinke buit... Alle deelnemertjes ontvangen deze weken een speciaal presentje.

BeestenBenders door heel Nederland gingen tijdens hun zwerfafvalrondjes op zoek naar de Geheime Schat. De BeestenBende is een gratis ‘club', voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit heel Nederland. Al meer dan 14.000 kinderen zijn in de loop van jaren lid geworden. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op, in opvallende outfit en gewapend met knijpers. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren)avonturen mee.

BeestenBenders in Winterswijk aan de slag. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk