Met warmte foto’s warmteverlies bij jouw woning in beeld. Foto: PR

Met warmte foto’s warmteverlies bij jouw woning in beeld. Foto: PR

Warmteverlies woningen in beeld door warmte foto’s

Algemeen

WINTERSWIJK - Het Agem Energieloket en de gemeente Winterswijk bieden gratis de mogelijkheid om in een Winterswijkse wijk of buurt een gezamenlijke warmtefoto actie op te zetten. Via warmtefoto’s kan men zien waar een huis warmte verliest en waar het eventueel zinvol is om extra maatregelen te nemen en zo geld te besparen. De gehele actie wordt coronaproof uitgevoerd.

Het is koud buiten en de verwarming staat nu vrijwel continu aan. Deze warmte wil men natuurlijk zo lang mogelijk in de woning vasthouden, maar vaak gaat een groot deel van de warmte verloren door slechte isolatie, naden en kieren. Dit warmteverlies zorgt ervoor dat er meer gestookt moet worden, wat vervolgens leidt tot hogere energiekosten.

Samen aan de slag in de wijk of dorp
Agem en de gemeente zijn op zoek naar enthousiaste bewoners die in hun wijk samen met medewerkers van de gemeente een warmtefoto actie willen organiseren. De gemeente biedt een training aan waarin een camerateam van bewoners zelf leert een warmtefotocamera te bedienen en hoe deze warmtefoto’s af te lezen zijn. Ook helpt men de actie breed op te zetten in de eigen buurt. Na de actie zal er een terugkoppeling zijn en krijgen mensen die meegedaan hebben een warmtefoto van hun huis met toelichting. Ook kan er tijdens deze terugkoppeling worden gekeken naar mogelijke vervolgstappen, zoals het collectief inkopen van isolatie voor de woningen. Wethouder Tineke Zomer: "Deze warmtefoto actie is een mooie manier om samen in je buurt te zoeken naar wat nodig is op het gebied van isolatie en energiebesparing. Energiebesparing zorgt voor dubbele winst, het is zowel goed voor het milieu als je portemonnee."

Aanmelden voor 25 januari 2021
Wie interesse heeft om aan de slag te gaan kan zich aanmelden via www.agem.nl/warmtefoto. Er is plek voor een beperkt aantal buurten dus meld snel aan. Er wordt contact opgenomen na 25 januari.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant