Veertig jaar sleutelen aan V8’s
Jan Oonk viert zijn 40-jarig jubileum. Foto Daniel Hoitink
Jan Oonk viert zijn 40-jarig jubileum. Foto Daniel Hoitink (Daniel Hoitink; Daniel Hoitink | fotografie & video)

Veertig jaar sleutelen aan V8’s

WINTERSWIJK - Precies veertig jaar is Jan Oonk een vertrouwd gezicht bij Huiskamp Carrosseriefabriek in Winterswijk. Eerst als één van de 10 medewerkers aan de Goudvinkenstraat. Inmiddels met zo’n veertig collega’s aan het Technopark. In vier decennia groeide Jan gestaag met het bedrijf mee.

In 1981 startte hij als kersverse twintigjarige monteur bij Huiskamp Carrosserie- en Rijtuigfabriek aan de Goudvinkenstraat. Precies daar waar nu het stadskantoor staat. Met maar liefst veertig jaar sleutelervaring aan met name Amerikaanse auto’s, groeide hij uit tot de V8 specialist in de regio en ook ver daarbuiten. Door de jaren heen kwamen daar de zescilinders, viercilinders, hybride - en elektrische auto’s bij. Vier decennia autokennis die hij met plezier overdraagt aan de jongere garde in het bedrijf.

De vele telefoontjes van klanten en leveranciers en de Facebookberichtjes die op dinsdag 5 januari binnenstroomden laten zien dat Jan in al die jaren een stevige fanbase heeft opgebouwd. Voor de ene klant onderhoudt hij al jarenlang het Amerikaanse rouwautowagenpark, de ander kent hem als vriendelijke vraagbaak voor een klassieke Chevrolet en ook de Winterswijkse ambulancechauffeurs waren kind aan huis toen alle ambulances nog van Amerikaanse origine waren. Jan is Huiskamp en Huiskamp is Jan.

Omdat een echt feest door corona geen optie was, organiseerden werkgever en collega’s een dag vol kleine coronaproof verrassingen. Bij binnenkomst werd de toen nog onwetende jubilaris opgewacht door zijn collega’s in een versierde werkplaats. Om 9.00 uur volgde een speech met cadeau en om 10.00 uur werd er bij de koffie getrakteerd. Vervolgens kwam de fotograaf om veertig jaar vakmanschap vast te leggen. Zijn collega’s hadden de afgelopen periode een geheim mini-project. Een Corvette modelauto werd vakkundig gespoten in de kleur van Jan’s eigen Corvette, een cadeau van personeelsvereniging De Technoclub. Thuis kreeg Josien, zijn vrouw, een bos bloemen. En ’s avonds werd het gezin getrakteerd op een zesgangen-diner, elke 45 minuten een nieuw gerecht. Zo laat de directie van Huiskamp Carrosseriefabriek zien hoe blij ze zijn met Jan als vast onderdeel van hun bedrijf.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden