De tassen werden verspreid. Fot: PR
De tassen werden verspreid. Fot: PR

Lichtpuntjes uitdelen

WINTERSWIJK-HENXEL - Omkijken naar elkaar, door een klein gebaar laten weten dat je aan iemand denkt. De oudervereniging van de Emmaschool heeft in samenwerking met de COV Henxel, de leerlingen en het team van de Emmaschool dit in de praktijk gebracht. Ruim 100 tasjes met inhoud zin samengesteld voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

“Allereerst hebben we een oproep gedaan middels de nieuwsbrief van school en onder de leden van de COV”, aldus Simone Hijink (initiatiefnemer van dit project). “Deze oproep bevatte de vraag: wie ken je in je omgeving die een steuntje in de rug kan gebruiken. Mensen hebben massaal aan deze oproep gehoor gegeven; een eenzaam persoon, iemand die een dierbare onlangs heeft verloren, iemand die hard gewerkt heeft in de zorg de afgelopen periode enz.”

De tas bevatte onder andere wat lekkers om te drinken en te eten, een lichtje geknutseld door een leerling van de Emmaschool en een puzzel. De tassen waren ook nog eens mooi versierd door de leerlingen van school en de peuters van de Emmakröskes. De tassen zijn inmiddels met veel plezier bezorgd. Simone vertelt: “De reacties van de mensen waren hartverwarmend, echt ontroerend.”
“En lekker, want ik kreeg bijna overal wat lekkers", aldus Teun (één van de leerlingen die geholpen heeft met bezorgen).

“Iets doen voor een ander, daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen”, aldus Dorien ten Dolle, directeur van de Emmaschool. “Heel bijzonder dat we dit met elkaar hebben kunnen doen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden