Terugblikken op een warme kerst
Leoclub Achterhoek leverde pakketten af. Foto: PR
Leoclub Achterhoek leverde pakketten af. Foto: PR

Terugblikken op een warme kerst

WINTERSWIJK - Een rijkgevulde kersttafel met eten in overvloed doet je niet automatisch stilstaan bij de mensen die zich dit niet kunnen veroorloven of de mensen die de kerst niet in gezelschap van hun geliefden kunnen doorbrengen. Toch is dit iets waar een tiental Achterhoekse jongeren juist tijdens de kerst aan moesten denken. Voor het tweede jaar op rij hebben de leden van Leoclub Achterhoek (bestaande uit jongeren van 18 tot 35 jaar oud) een succesvolle actie opgezet om gezinnen die van een minimum moeten rondkomen, of mensen die eenzaam zijn, een extra mooie kerst te geven.

Via de Facebook-pagina’s van Leoclub Achterhoek en Secret Santa VDM Minima zijn er Achterhoekse gezinnen en individuen aangedragen die het goed konden gebruiken. Dit liep uiteen van een terminaal zieke dame die graag nog van een laatste mooie Kerst wilde genieten tot gezinnen die zich geen kerstboom en cadeautjes konden permitteren. Uiteindelijk konden de enthousiaste jongeren aan de slag om 34 royale kerstpakketten te maken en om hier meer dan 80 mensen mee te verassen.

Na oproepen via sociale media en lokale kranten zijn er veel mooie spullen ingezameld die gedoneerd konden worden, zoals kinderspeelgoed, boeken, muziekinstrumenten en verzorgingsproducten. Daarnaast waren er dankzij gulle sponsoren genoeg etenswaren te vergeven, konden enkele gezinnen verblijd worden met een kerstboom inclusief versiering, en zijn er nog een aantal cadeaubonnen van supermarkten gedoneerd. Al met al was het een succesvolle actie die veel blije gezichten heeft opgeleverd.

Deze Secret Santa actie is voor de leden van Leoclub Achterhoek het hoogtepunt van het jaar en het zorgt elk jaar weer voor zowel een lach als een traan. Zeker in het afgelopen bijzondere corona jaar was het dankbaar en extra mooi. Nu blikken de Achterhoekse jongeren vooruit op een mooi jaar waarin de handen hopelijk weer uit de mouwen kunnen worden gestoken en er weer mooie activiteiten kunnen worden georganiseerd voor diverse goede doelen.

Voor andere acties van de jongere vrijwilligers of om op de hoogte te zijn van de Secret Santa actie in 2021 zie www.leoclubachterhoek.nl of de actieve Facebookpagina www.fb.com/leoclubachterhoek..

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden