Alternatief nieuwjaarsconcert van de KWOV
KWOV heeft een alternatief nieuwjaarsconcert gegeven,. Foto: PR
KWOV heeft een alternatief nieuwjaarsconcert gegeven,. Foto: PR

Alternatief nieuwjaarsconcert van de KWOV

WINTERWIJK - Het is inmiddels al bijna een halve eeuw een traditie: de eerste zondag van het nieuwe jaar het nieuwjaarsconcert van de Koninlijke Winterswijksche Orkest Vereeniging. In 2021 inmiddels al voor de 45e keer.

Het zou toch niet zo zijn dat het coronavirus deze mooie traditie zou doorbreken? De koppen werden bij elkaar gestoken en het resultaat is het alternatieve nieuwjaarsconcert. De voor vele muziekliefhebbers uit Winterswijk vertrouwde traditie is in stand gehouden.

In het Zonnebrink Centrum zijn, toen er nog op anderhalve meter muziek mocht worden gemaakt, door Sem Fukkink en Devon Hoopman opnames gemaakt van muziekwerken. Thuisblijvers hebben in huis zelf opnames gemaakt van hun optreden.
Zangeres Mieke Slaats heeft tevens haar medewerking verleend aan dit concert bij 'We all stand together'. Haar optreden en de uitvoering van haar koorleden moesten noodzakelijkerwijs ook in huiselijke omgeving worden opgenomen.
De nieuwjaarstoespraak van burgemeester Bengevoord mocht natuurlijk ook niet ontbreken.
Sem, Devon en Christian Ansink, de dirigent van het harmonieorkest, hebben er gezamenlijk een mooie uitvoering van gemaakt die de moeite van het kijken dubbel en dwars waard is.
Het Nieuwjaarsconcert is op 3 januari 2021 live uitgezonden via de social-mediakanalen en daarna herhaald door RTV Slingeland. Mocht men de live uitzending of de uitzending van RTV Slingeland hebben gemist, niet getreurd. Belangstellenden kunnen het concert terugkijken via het You Tube kanaal van KWOV Winterswijk.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden