Het GKC verstuurt 1600 kerstkaarten

Het GKC verstuurt 1600 kerstkaarten

WINTERSWIJK - Alle 1400 leerlingen en de 200 leraren van het Gerrit Komrij College in Winterswijk versturen in de week voor Kerstmis een kerstkaart naar een inwoner van Winterswijk. De docenten Nederlands hebben een activerende schrijfles ontwikkeld die in klassen 1 tot en met 6 en binnen de ISK (internationale schakelklas) gegeven wordt. De doelen van de les zijn het leren adresseren, het schrijven en het posten van een kaart. Tevens heeft de opdracht een veel groter en maatschappelijk belang: we mogen elkaar niet vergeten. De burgemeester van Winterswijk, Joris Bengevoord, heeft zijn medewerking zonder twijfel verleend: hij heeft een videoboodschap gemaakt voor de leerlingen waarin hij de leerlingen bedankt voor hun inzet.

Om de les effectief te maken, heeft het GKC de samenwerking met de Post in Winterswijk opgezocht. Claudia Bosscher, coördinator ouderenadviseurs, weet dat er in Winterswijk heel veel mensen zijn die om welke reden dan ook wat extra aandacht verdienen. Het GKC heeft de leerlingen gevraagd om een kaart te maken voor een onbekende die we, via de Post, kunnen bereiken. Omdat de jongeren vaak zelf ook iemand kennen die zo`n kaart verdient, mogen ze ook kiezen voor iemand uit hun eigen omgeving.

Initiatiefneemster en docent Nederlands, Jenny Hijink: “Als school willen we, zeker ook in deze vreemde tijden, jongeren laten ervaren dat we een belangrijk onderdeel zijn van de maatschappij. Anno 2020 is het schrijven en het versturen van een papieren kaart niet overal meer gebruikelijk. Het kunnen formuleren en het opschrijven van een mooie wens is een leerproces dat wij onze leerlingen graag meegeven. Op individueel niveau is het schrijven van een kaart een kleine moeite, maar gezamenlijk kunnen we een flinke indruk maken en mensen een hart onder de riem steken. Onze kinderen mogen ook op school leren dat we in het dorp op elkaar moeten letten. Het is belangrijk om oog te hebben voor een ander en we hopen dat we de 1600 ontvangers de boodschap kunnen meegeven dat ze niet vergeten worden. Tegelijkertijd weten we ook dat we lang niet iedereen zullen bereiken en daarom wensen wij u ook via deze weg hele fijne feestdagen toe. Wij willen als school in de gemeenschap staan en laten zien dat de jonge mensen betrokken zijn. Samen zijn we school.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden