Start nieuwe dienstregeling Arriva in Gelderland op 13 december

Start nieuwe dienstregeling Arriva in Gelderland op 13 december

ACHTERHOEK -Op 13 december start Arrivain Gelderland met de nieuwe dienstregeling voor trein en bus. Deze nieuwe dienstregeling bevat verschillende aanpassingen en optimalisaties van met name de buslijnen. Voor de gehele dienstregeling geldt dat Arriva op basis van de kennis en kunde én in overleg met de opdrachtgever Provincie Gelderland een maatwerkdienstregeling heeft gemaakt die zo goed mogelijk aansluit bij de geconstateerde reizigersbehoefte.

Jaarlijks wordt in december de dienstregeling van het openbaar vervoer aangepast. Daarbij worden alle reizigersstromen bekeken en het bestaande netwerk waar mogelijk geoptimaliseerd. Dit jaar zijn er minder reizigers in het openbaar vervoer geweest en ook reispatronen zijn de afgelopen periode duidelijk gewijzigd. Zo werken meer mensen thuis, wordt onderwijs meer op afstand gegeven en zijn scholen hun lestijden meer gaan spreiden.
Passend bij de geconstateerde reizigersstromen rijdt Arriva de volgende dienstregeling vanaf 13 december. Wijzigingen Achterhoek trein: Op het traject Apeldoorn–Zutphen–Winterswijk veranderen de vertrektijden in het weekend en op alle avonden. In het weekend gaat de sneltrein ook overdag rijden. Hierdoor kunnen reizigers in het weekend tot een half uur sneller vanuit de Achterhoek naar de Randstad reizen. De nieuwe reismogelijkheden zijn terug te vinden in de Arriva-app of op arriva.nl.

Op de lijn Arnhem-Doetinchem-Winterswijk wijzigen in het weekend voor een aantal ritten de vertrektijden tussen Doetinchem en Winterswijk.
In de spits van en naar Doetinchem is het momenteel niet zo druk dus daarom rijden er minder bussen. De actuele reisinformatie over welke bussen in de spits gaan, is verwerkt in de reisplanner en zichtbaar bij de halte. De drukte wordt gemonitord en indien nodig gaan er weer meer bussen rijden.

Nieuwe routes in Groenlo 
Lijn 72 gaat door Groenlo West en via De Laarberg rijden. In Groenlo West en De Laarberg komen verschillende nieuwe haltes. Hierdoor kan men op meer plekken opstappen in Groenlo. Ontdek de nieuwe reismogelijkheden in de Arriva-app of op arriva.nl.

Nieuw: avond- en weekendlijn 470
’s Avonds en in weekend vervangt lijn 470 de lijnen 72 en 474. De nieuwe lijn 470 rijdt vanuit Varsseveld 1x per uur naar Haaksbergen en 1x per uur naar Neede. Vanuit Lichtenvoorde, Lievelde, Groenlo en Eibergen kan men in het weekend ook reizen met lijn 470.

Vlinder Doetinchem 
Vlinder Doetinchem (lijn 1) staat vanaf 13 december klaar op station Doetinchem en bij halte Centrum. Vanaf deze haltes hoeft niet te worden gereserveerd. De Vlinder brengt reizigers van de ene Vlinderhalte naar de andere via de snelste route. Vanaf andere Arriva haltes reserveert men de rit via vlinder.arriva.nl of via 0800-0232545.

Andere wijzigingen 
De route van lijn 24 verandert in het voorjaar 2021 in Lengel en in ’s-Heerenberg. Daardoor wordt de reistijd verkort vanuit Lengel naar Doetinchem. Lijn 73 rijdt op zaterdag niet meer tussen Winterswijk en Groenlo. Tussen Winterswijk en Lichtenvoorde-Groenlo rijdt de trein en vervolgens kan men overstappen op de nieuwe lijn 470. De route van buurtbus 193 zal ook via bedrijventerrein Vorden rijden en start op 4 januari. Vanaf 4 januari 2021 rijdt lijn 697 in de nieuwe dienstregeling ook naar de nieuwe locatie van Almende College in Silvolde.

Vlinder Zutphen - Almen - Laren (lijn 854) gaat ’s avonds al eerder rijden. Er gelden wijzigingen in de vertrektijden op de lijnen 23, 24, 28, 51, 56, 72, 74, 81, 82, 428. Door het veranderen van de vertrektijden sluiten deze bussen beter aan op de treinen. Reizigers kunnen de details bekijken op de reisplanner op arriva.nl.

Reizigers kunnen de details bekijken op de reisplanner op arriva.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden