Kerststallententoonstelling
<p>Foto: PR</p>

Foto: PR

Kerststallententoonstelling

DINXPERLO/SUDERWICK - De de derde editie van de kerststallententoonstelling in ‘Dinxperwick’ is van 4 december tot 6 januari op 53 locaties. De route langs alle expositielocaties is ongeveer zeven km lang.

Op vrijdag 4 december opent initiatiefnemer Rosi Tuente van de St.Michaelkerk in Suderwick, in samenwerking met de Stadt Bocholt, de derde editie van kerststallententoonstelling in Suderwick en Dinxperlo met een nieuw recordaantal van 53 locaties, langs een route van ongeveer 7 km. Net als voorgaande jaren wordt dit internationale evenement gefinancierd door de Euregio, de stad Bocholt, de gemeente Aalten en andere sponsors.

Er is gekozen voor een langere tentoonstellingsperiode van ruim een maand in plaats van twee weken zodat het publiek verspreid kan langskomen. De kerststallen zijn op alle expositielocaties van buiten te bekijken, en worden tot 22.00 uur verlicht. Uiteraard gelden de huidige corona-richtlijnen van beide landen. Dat betekent dat men alleen in groepjes van een gezin uit één huishouden de route kan lopen, en dat men minimaal 1,5 m afstand houdt en bovendien geldt er een plicht tot het dragen van een mondneusmasker bij het bekijken van de kerststallen.

In de uitgebreide expositie bij de firma Scheer (3) en het Kerkelijk Centrum van de Dorpskerk op de Markt in Dinxperlo (23) is een groot aantal stallen te zien, waarvan een deel ter beschikking wordt gesteld door bouwers van kerststallen, die momenteel last hebben van de afgelastingen van diverse kerstmarkten.
Aan de expositie is voor de kinderen een leuke prijsvraag verbonden. Zij moeten de kerststallen goed bekijken en op zoek naar konijntjes. In de informatiefolder - verkrijgbaar bij vele ‘Dinxperwicker’ winkels, bij het startpunt Surkse Backhus, in de kiosk op het dorpsplein in Suderwick en via de website www.dinxperwick.info - staat precies vermeld hoe kinderen kunnen meedoen aan de prijsvraag, waarvan de prijsuitreiking op 21 januari is. In de folder is ook een kaartje te vinden met de route langs alle expositie-locaties.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden