Expositie Wim Izaks: 'Mensen om me heen'
<p>Een werk van Wim Izaks. Foto: PR</p>

Een werk van Wim Izaks. Foto: PR

Expositie Wim Izaks: 'Mensen om me heen'

EIBERGEN - Museum de Scheper is er in geslaagd om een tentoonstelling van een Eibergse kunstenaar binnen zijn muren te krijgen. Zijn kleurrijke abstract-expressionistische werken zijn te zien van 2 december tot en met 27 februari.

Wim Izaks werd geboren in Eibergen in 1950. Hij overleed in Enschede in 1989. Tijdens zijn korte leven maakte hij een enorm aantal schilderijen, tekeningen, linosneden en kleine sculpturen. Bij elkaar getuigen die werken van zijn opmerkingsgave en de energie om dingen te maken. De tentoonstelling legt de nadruk op de menselijke figuur in zijn werk. Dikwijls herkenbaar in alledaagse situaties, een kind dat wil spelen, mannen en vrouwen die hunkeren naar liefde. En soms is die ander een monster of een plaaggeest. Een uitspraak van Wim Izaks was: “Ik heb een mens zichtbaar gemaakt. In een korte tijd.”

Het museum is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. De etages zijn ook per lift bereikbaar. Kijk voor actuele openingstijden en meer (corona) informatie op de website.


www.museumdescheper.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden