Venemansmolen krijgt 'eigen' wildebloemenmengsel
Insectenhotel
Insectenhotel (Wilma Fransen)

Venemansmolen krijgt 'eigen' wildebloemenmengsel

WINTERSWIJK - Al enkele jaren bloeien in de zomermaanden wilde bloemen op een veldje naast de Venemansmolen, gesponsord door een zaadhandel uit Winterswijk. De bloemen zorgen voor kleur en fleur, en trekken bijen, vlinders, vogels en andere dieren aan. Deze bloemenweelde is nu te koop in de Venemansmolen, onder de naam 'Bloemenmengsel Venemansmolen'. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van het molencomplex.

Zaaien kan vanaf maart in de volle grond. Tussen juni en oktober kunnen mens en dier dan genieten van rode klaprozen, verschillende korenbloemen, margrieten, marjolein, campanula-variaties, silene-soorten, slangenkruid, koekoeksbloemen en verschillende siergrassen.
De Venemansmolen werkt nauw samen met de Erfgoed Klusbrigade (EKB), die op dit moment een nieuwe werkplaats bouwt op het terrein van de molen.
Voor het wildebloemenveld hebben de vrijwilligers van de EKB een groot insectenhotel (zo'n 1,6 m hoog) gemaakt. Er komen nog meer van deze hotels, en die zullen wellicht in de toekomst in de buurtschappen geplaatst worden.


www.venemansmolen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden