Stichting Platform Armoedevrij Winterswijk opgericht
Het bestuur van de stichting. Foto: PR
Het bestuur van de stichting. Foto: PR

Stichting Platform Armoedevrij Winterswijk opgericht

WINTERSWIJK - Onlangs is de stichting Platform Armoedevrij Winterswijk opgericht. Een belangrijk doel van het platform is het verbinden van organisaties en initiatieven die zich bezig houden met het thema armoedebestrijding. Het bundelen van deze waardevolle krachten om samenwerking te stimuleren. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door het vereenvoudigen van de toegang tot deze organisaties, door te werken met één aanmeldformulier voor alle financiële ondersteuningsvragen.

Het bestuur van de stichting bestaat uit: Voorzitter: Maikel Stolte, secretaris: Marloes Mulder, penningmeester: Helma de Graaff, algemeen bestuurslid: Jan Knuivers, algemeen bestuurslid: Guido de Vries.

Wat doet het stichtingsbestuur?
Kennismaken met de organisaties in Winterswijk, die werken voor en met inwoners die met armoede te maken hebben.
Een netwerkorganisatie opzetten. Doel hiervan is dat de verschillende organisaties elkaar makkelijker weten te vinden, waardoor inwoners sneller en beter geholpen worden.
Een projectfonds oprichten waar inwoners en bedrijven geld kunnen doneren. Het geld wordt besteed aan projecten (in de wijk), die armoede dichtbij bestrijden en voorkomen.
Starten met een overkoepelend noodfonds. Dit zetten we met verschillende organisaties op. In dit fonds kunnen ook inwoners en het bedrijfsleven een financiële bijdrage storten.

Het uiteindelijke streven is om een sterk netwerk in Winterswijk te realiseren, waarin organisaties en inwoners de handen ineen slaan en gezamenlijk armoedebestrijding succesvol tot praktische uitvoer brengen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden