Anna en Wolter te Winkel 60 jaar getrouwd
Anna en Wolter te Winkel. Foto: eigen foto
Anna en Wolter te Winkel. Foto: eigen foto

Anna en Wolter te Winkel 60 jaar getrouwd

WINTERSWIJK - Trouwen met je allereerste grote liefde en een leven lang samen alles delen, dat is het verhaal van Anna en Wolter te Winkel. Afgelopen zaterdag was het 60 jaar geleden dat Anna en Wolter het huwelijksbootje instapten.

Het begon allemaal in de jaren 50 op de middelbare school in Winterswijk. Wolter zat een paar klassen hoger dan Anna en ze was hem al opgevallen. Gelukkig was er een goed excuus om toenadering te zoeken want Wolter had een naamgenoot, het hondje Wollie en zo kwam hij in contact met Anna. Vanaf dat moment waren ze onafscheidelijk. School was de plek waar ze elkaar hadden ontmoet en school bleef een belangrijke rol spelen in het leven van beiden. Wolter werd onderwijzer en uiteindelijk hoofd van de Julianaschool in Winterswijk en Anna was het hoofd van het gezin. Samen met hun drie kinderen woonden ze in de ambtswoning naast de school en het leven van gezin te Winkel was nauw verbonden met alles wat zich rondom de Julianaschool afspeelde. Het was een mooie en gelukkige tijd, waarop ze met veel plezier en dankbaarheid terugkijken.
Hoeveel alle contacten met kinderen, ouders en collega’s hebben betekend werd duidelijk tijdens het afscheid dat Wolter nam na zijn pensioen. Het gepensioneerde leven betekende niet dat beiden stilzaten. Integendeel, het sociale leven, werk voor de kerk en met name Anna’s interesse voor kunst houdt ze tot op de dag van vandaag bezig.
Ze delen de liefde voor de natuur en wandelen en fietsen nog steeds graag samen, al kost dat op deze leeftijd wat meer moeite en is de oude fiets vervangen door een elektrische.

Al 60 jaarzijn ze getrouwd en ze kunnen terugkijken op een gelukkig leven samen. Normaal gesproken hadden ze dit groots gevierd maar helaas is dit jaar alles anders door corona en kunnen ze niet tegelijk met de kinderen, familie en vrienden samen zijn. In heel kleine kring, met het gezin, hebben ze deze dag teruggekeken op de huwelijksjaren en zijn er weer veel prachtige verhalen en anekdotes voorbij gekomen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden