De winnaars van de fotowedstrijd, Van links naar rechts: Ria Groot Zevert, Hedwig Grevers en Jan van der Linden. Foto: Lineke Voltman)

De winnaars van de fotowedstrijd, Van links naar rechts: Ria Groot Zevert, Hedwig Grevers en Jan van der Linden. Foto: Lineke Voltman)

Galerie Foto-Object maakt winnaars bekend van fotowedstrijd

Algemeen

WINTERSWIJK - In april heeft Kitty de Fauw van Galerie Foto-Objectie aan de Meddosestraat een fotowedstrijd uitgeschreven voor leden van de fotoclub, die een keer per maand in de galerie bij elkaar komt. Maandag 23 november werd de uitslag bekend gemaakt in aanwezigheid van de winnaars.

Door Lineke Voltman

Van de 40 leden van de fotoclub hebben er 25 een foto ingeleverd. Het onderwerp was ‘typisch Achterhoek’. De Fauw: “Ik dacht dat dit onderwerp niet zo moeilijk zou zijn, maar het bleek dat er toch een grote verscheidenheid in zat. Er ware studio opnamen, landschappen en boerderijen en extremere opnamen. De jury, die bestond uit fotograaf Joop Koopmanschap uit Groenlo en de Winterswijkse kunstschilder Robert Jansen, kwam tijdens de beoordeling tot de conclusie dat er drie onderwerpen naar voren kwamen en dat die moeilijk waren te vergelijken. Zij stelden voor om in elk van de drie categorieën een winnaar uit te kiezen, geen 1e, 2e en 3e prijs maar drie eerste prijzen dus en daar was ik het helemaal mee eens.”

Prijswinnaars 
De prijs in de categorie landschappen/boerderijen ging naar Ria Groot Zevert uit Groenlo. ”Ik ben sinds 2018 lid van de fotoclub. Ik heb een foto gemaakt van een typische Achterhoekse boerderij in het coulisselandschap in Ratum. Het is een mooi doorkijkje geworden. Ik ben nog wel een keer teruggegaan omdat ik de foto niet optimaal vond. Gewapend met statief heb ik de foto opnieuw gemaakt.”

In de categorie studio vond de jury de foto van Hedwig Grevers de beste. “In eerste instantie wilde ik een foto van een typisch Achterhoeks gebeuren, de Zwarte Cross maken, maar die ging niet door. Toen kwam ik op het idee van theebeschuitjes, ook echt Achterhoeks. Ik heb drie beschuiten gefotografeerd, mooi gestyled met wat kruimeltjes ervoor, wat volgens de jury een mooie vondst was.”

Jan van der Linden, winnaar in de derde categorie, heeft het weer heel anders aangepakt. “Ik heb met een drone met camera een foto gemaakt. De achterliggende gedachte was een foto met een knipoog naar de Achterhoekse vlag met dezelfde kleurstelling en banen. Het is een stuk bos met paden en een beekje erdoor tussen Winterswijk en Groenlo. De jury merkte op dat ik deze foto wellicht aan het Waterschap zou moeten schenken. Daar ga ik over nadenken.”

Koop Lokaal bon
De Fauw: “Aanvankelijk was het mijn bedoeling om de winnaars een dinerbon te geven maar gezien het feit dat de restaurants gesloten zijn en de Winterswijkse middenstand adverteert met Koop Lokaal, leek het me beter een Koop Lokaal bon te geven ter waarde van 50 euro”.

Lijstenmakerij
Kitty de Fauw heeft al 10 jaar een galerie aan de Meddosestraat. “Na een vakopleiding tot fotograaf bestond de wens om een galerie te openen. Ik had geen enkele ervaring met verkoop maar door me goed te oriënteren heb ik de sprong gewaagd. In de galerie hangen voornamelijk mijn eigen zwart-wit foto’s en in de etalage kunnen deelnemers van de fotoclub hun werk exposeren. Daarnaast geef ik les in fotograferen aan cursisten. Verder hebben we een lijstenmakerij voor lijsten in allerlei soorten en maten, passe-partouts, zilverlijstjes, wens- en ansichtkaarten, decoratiemateriaal zoals vazen, schalen, dierenfiguren etc.”


www.foto-objectief.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant