Klussers en creatievelingen gezocht

Klussers en creatievelingen gezocht

WINTERSWIJK - Voor de stichting Oriolus is het Vrijwilligerspunt op zoek naar handige klussers. Dus als je het leuk vindt om te schilderen, te behangen of het leuk vindt om een terras aan te leggen dan heeft het Vrijwilligerspunt bij het inloophuis van Stichting Oriolus een leuke klus voor jou.
Stichting Oriolus wordt dé ontmoetingsplek voor iedereen uit de regio Oost Achterhoek die met kanker in aanraking komt. Men wil de kwaliteit van leven voor mensen die geraakt worden door kanker verbeteren. Ook de kwaliteit van leven van naasten en nabestaanden wil men verbeteren, want kanker heb je immers niet alleen. Iedereen is straks in hun warme en gastvrije huis welkom. Men vindt er een luisterend oor, informatie, activiteiten, contact met lotgenoten en themabijeenkomsten. Het inloophuis wordt ondergebracht in het SKB maar heeft verder geen organisatorische binding met het SKB. Het is een zelfstandige stichting. De organisatie wordt gerund door vrijwilligers. Eind januari hoopt men het inloophuis te openen. Voor die tijd moet er echter nog wel het één en ander in het huis geklust worden. Er moet onder andere behangen en geschilderd worden. Daarnaast moeten er, een beperkt aantal, tegeltjes aangezet worden. Ook wil men het terras buiten verbeteren. De diverse klusjes zijn, zo is onze inschatting, met een paar mensen, binnen één week te klaren. We zijn dus nu op zoek naar klussers die dit willen/kunnen gaan doen. Wie kan/wil er in de eerste/tweede week van januari samen met anderen deze klusjes klaren. Aanmelden kan via info@vpinterswijk.nl uiteraard kan men ook telefonisch contact opnemen met het Vrijwilligerspunt.

Creatievelingen gezocht
De creatieve middagen hebben, na een zeer voorspoedige start, een paar weken stilgelegen. Vorige week donderdag is men echter, met enkele deelnemers, voorzichtig weer begonnen. De werkstukken zijn weer ter hand genomen. Momenteel schildert men voornamelijk 'dikke dames'. Het is echter niet de bedoeling dat het bij schilderen blijft. Naast het schilderen zullen er, onder leiding van Linda Sandman, ook andere creatieve activiteiten ontplooid worden met daarin elke maand een grotere workshop. De eerste grotere workshop is op 10 december waar dan een workshop kerstkransen maken gepland staat. Naast schilderen, breien en haken denkt men aan een workshop sierraden maken. De creativiteitsgroep is elke donderdag vanaf 14.00 uur actief bij Boogie Woogie. Was het in het verleden zo dat men zich niet hoefde aan te melden. In verband met de maatregelen rondom corona en vooral ook omdat men een voor iedereen veilige en gezonde plek wil creëren dient men zich nu wel tevoren aan te melden. Dat kan per mail maakeenpunt@vpwinterswijk.nl of per telefoon 0543 - 200026. Naast het feit dat de creativiteitsgroep mensen aan het werk zet kunnen inwoners die zelf een leuk idee hebben of zelf een workshop willen geven zich aanmelden bij Linda. Ook dat kan per mail of per telefoon.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden