Collectante Martha Smilde en 'topcollectant' Lucien Eykman. Foto: Clemens Bielen
Collectante Martha Smilde en 'topcollectant' Lucien Eykman. Foto: Clemens Bielen

Winterswijkse collectanten Alzheimer behoren tot de beste van Nederland

Winterswijkse collectanten Alzheimer behoren tot de beste van Nederland

Opbrengst per collectant is omhoog gegaan

Door Clemens Bielen

WINTERSWIJK - Volgens Bert Heijerman, organisator van de Alzheimer Nederland Collecte, hebben de collectanten voor dit goede doel het fantastisch gedaan. Heijerman: “Wat betreft de opbrengst per collectant is er nog steeds een stijgende lijn. De afgelopen twee jaar waren we al de op één na beste van Gelderland, nu zitten we in de top van Nederland. Het gemiddeld bedrag is 70 euro; wij zijn van 138 naar 158 en dit jaar zelfs naar 174 euro per collectant gegaan.”

Inventief en veilig
Het is algemeen bekend, dat het steeds moeilijker wordt om collectanten te werven. Een ander probleem is het feit, dat mensen in deze tijd minder contant geld in huis hebben. Heijerman: “Daar is op ingespeeld door de mogelijkheid van digitaal betalen via de app en de QR-code. De betalingswijze zit in de lift; steeds meer mensen maken daar gebruik van. De betalingen die via de bank binnenkomen, zijn pas later bekend.”

Maar het is volgens Heijerman vooral aan de collectanten te danken, dat er toch ondanks corona nog zo veel is opgehaald; en aan de gulheid van de Winterswijker natuurlijk.

Heijerman: “Ik kreeg via appjes complimenten over de originele en veilige manier van collecteren. Eén collectante had een krukje bij zich waarop de collectebus werd geplaatst, zodat de 1,5m goed in acht kon worden genomen. Zelf had ze ook nog een mondkapje op. De mensen reageerden zeer positief.”

“Een andere collectant maakt er een sport van om ieder jaar weer meer op te halen. Hij collecteert ook nog voor het Reumafonds en de Hartstichting. De collectanten worden gedreven door een goed hart en het is mooi om te zien hoe zij, ondanks deze tijd, nog klaar staan voor anderen.”

Door weinig collectanten met hoge opbrengst is Alzheimer Nederland wel kwetsbaar. Nieuwe collectanten - ook voor kleinere wijken - kan Heijerman goed gebruiken. Zij kunnen zich melden bij: Alzheimer Nederland of bij b.heyerman@gmail.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden