<p>Rinie en Jannie Bonnink-Fleming met burgemeester Anton Stapelkamp. Foto: Lydia ter Welle</p>

Rinie en Jannie Bonnink-Fleming met burgemeester Anton Stapelkamp. Foto: Lydia ter Welle

Marinus en Jannie Bonnink-Fleming zestig jaar getrouwd

BREDEVOORT - Maandagmiddag 16 november kwam burgemeester Anton Stapelkamp op bezoek bij het echtpaar Marinus (Rinus of Rinie) en Jannie Bonnink-Fleming. Zij waren namelijk op zondag 15 november zestig jaar getrouwd. De burgemeester kwam hen - uiteraard op gepaste afstand - de felicitaties en een boekt bloemen overhandigen namens de gemeente Aalten. Na afloop van het bezoek van de burgemeester poseerde het diamanten paar samen met de burgemeester buiten voor een foto voor deze krant.

Door Lydia ter Welle

Jannie Bonnink-Fleming (77 jaar) uit Bredevoort en Marinus Bonnink (80 jaar) uit Winterswijk trouwden in 1960. De bruid vertelt nog vaak dat ze - vanwege haar jeugdige leeftijd van 17 jaar - toen nog toestemming moesten vragen aan de Koningin voor het huwelijk. Het grootste deel van hun huwelijkse leven woonde het echtpaar Bonnink in Bredevoort, aan de Vismarkt. Daar stond het oudershuis van Jannie, dat ze in 1975 kochten van haar ouders. Marinus - bij velen beter bekend als Rinus of Rinie, de kelner - had zijn hart verpand aan de horeca. Hij werkte, met uitzondering van enkele jaren toen hij bij Lundia werkte - altijd in de horeca. Tot op hoge leeftijd voorzag hij menige feestganger in Aalten, Bredevoort en Winterswijk en omgeving met vaste hand van een drankje. En als het paste bij de werksfeer, kwam Rinie graag in Tiroler outfit opdraven. Jannie nam de zorg voor het huishouden op zich. Zij verzorgde haar gezin - in de loop der jaren kreeg het echtpaar twee zoons - en haar man altijd tot in de puntjes. Later heeft zij zich ook nog met hart en ziel en altijd vrolijk ingezet als oppas-oma. Het diamanten paar heeft nu zeven kleinkinderen, drie achterkleinkinderen, met een vierde op komst.

Rinie Bonnink woont nog aan de Vismarkt. Zijn vrouw is onlangs vanwege de verzorging die zij nodig heeft, verhuisd naar een woongroep aan de Ambthuiswal 2, gelukkig dus nog dicht bij elkaar in de buurt. Helaas kon het bruidspaar geen diamanten feest vieren zoals zij dat graag wilden, bij Den Tappen in Miste. Zij hopen dat volgend jaar in te halen, als de coronapandemie en de gezondheid van beiden het toelaat.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden