<p>Zo ziet een NL-Alert op een mobiele telefoon er uit. Foto: PR</p>

Zo ziet een NL-Alert op een mobiele telefoon er uit. Foto: PR

NL-Alert controlebericht op 7 december

ACHTERHOEK - Maandag 7 december rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ook in de provincie Gelderland. Het NL-Alert controlebericht ontvangt men op de mobiel. Met het NL-Alert controlebericht ervaart de gebruiker hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen voor wie een koptelefoon of oordopjes gebruikt.

Een giftige rookwolk. Een terroristische aanslag. Een grote natuurbrand in een wandelgebied. Alleen bij noodsituaties waarbij direct handelen noodzakelijk is, zetten veiligheidsregio’s NL-Alert in. Dat is belangrijk, want daardoor weten Nederlanders dat zij alert moeten zijn en in actie moeten komen wanneer zij een NL-Alert ontvangen.
In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat iedereen moet doen en waar meer informatie is te vinden. Negen op de tien Nederlanders gaf in een recent onderzoek aan een NL-Alert direct na ontvangst te lezen en over te gaan tot actie.

Controlebericht
Met het landelijke NL-Alert controlebericht kan iedereen ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Wie een NL-Alert ziet of ontvangt, kan het bericht het beste meteen lezen en in actie komen, ook door anderen te helpen. Dinsdag 1 december start een landelijke publiekscampagne voor het NL-Alert controlebericht.
Het vorige controlebericht dat op 8 juni is verzonden, werd door 90 procent van de Nederlanders van 12 jaar en ouder op de mobiele telefoon ontvangen. Ook onder ouderen is het bereik zeer hoog: driekwart van de 75-plussers heeft het controlebericht van afgelopen juni ontvangen.

Hoe werkt NL-Alert
Een NL-Alert komt binnen op de mobiel. Daarvoor hoeft de gebruiker niets te doen. Bij een NL-Alert op de mobiel, laat de telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen. Dat geluid kan hard binnenkomen bij gebruik van een koptelefoon of oordopjes.
NL-Alert is ook te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen in het openbaar vervoer.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden