Dick Wanschers, vaste cameraman bij RTV Slingeland, we zijn op zoek naar enkele collega’s. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Dick Wanschers, vaste cameraman bij RTV Slingeland, we zijn op zoek naar enkele collega’s. Foto: Bernhard Harfsterkamp

RTV Slingeland is op zoek naar cameramensen

Wie heeft er zin om te leren filmen?

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - “We komen in de knel”, geeft Marten Vissers aan. “We zijn op zoek naar cameramensen. Ervaring is niet vereist, maar wel de wil om het te leren.” RTV Slingeland bestaat uit louter vrijwilligers en beschikt over een modern ingerichte studio met professionele apparatuur. Dagelijks wordt het plaatselijke -en soms regionale- nieuws gebracht. Zowel via de kabelkrant, de radio en televisie is het wel en wee van Winterswijk te volgen. Het motto is dan ook: ‘RTV Slingeland is de lokale omroep van en voor Winterswijk en staat midden in de Winterswijkse samenleving. Dichtbij en vertrouwd.’

Marten was tot de herfstvakantie 2017 directeur van de Korenburg. Toen hij met pensioen ging, wilde hij graag iets ‘met mensen’ doen. Zo kwam hij bij RTV Slingeland waar hij in december 2017 bij de tv-afdeling begon. Marten: “De tv-afdeling is een collegiale ploeg met zo’n twaalf tot vijftien personen, onder bezielende leiding van coördinator tv Jan Rietman. Dat zijn zowel medewerkers die monteren, presenteren, interviews afnemen and last but not least de cameramensen die alles vastleggen. Voor die categorie zijn we dus dringend op zoek naar vrijwilligers die met ons mee willen doen. Ervaring is niet vereist. Ik ben zelf begonnen als verslaggever en door de corona-tijd ook camerawerk gaan doen. Dat was even lastig, maar al doende leert men. Wij bieden goede begeleiding, zodat je leert met de camera om te gaan. Handig is het wel om ook overdag over tijd te beschikken.”

Maatschappelijke onderwerpen
De veelzijdige onderwerpen die aan bod komen, hebben te maken met maatschappelijke onderwerpen in de breedste zin van het woord. Er is aandacht voor het lokale nieuws, politiek, cultuur, sport, natuur, amusement, evenementen en boeiende reportages over plaats- en streekgenoten. Veel daarvan vindt overdag en in de weekenden plaats. De redactie overlegt altijd op woensdagochtend bij RTV Slingeland aan de Misterweg 9. Dan worden de items en de mogelijkheden voor de komende week besproken. Wie gaat waarheen en met wie? In de regel is er naast de cameraman of -vrouw altijd een presentator/interviewer aanwezig. Het gaat nu dus in deze alleen om de filmische kwaliteiten. Je staat zo midden in de samenleving, komt op de interessantste plekken en geeft een gezicht aan de gebeurtenissen in Winterswijk.

Vooraan
Marten : “Maar het is ook niet zomaar de camera op automatisch zetten en verder toekijken. Je moet opletten dat er blijvend op scherp wordt gesteld en je dient oog te hebben voor de achtergrond, de omgevingsgeluiden en het innemen van de juiste positie. We evalueren elkaars opnamen achteraf. Dat is heel waardevol en levert je veel extra inzichten op.

Mensen die interesse hebben kunnen zich melden bij RTV Slingeland via info@rtvslingeland.nl of loop een keer op een woensdagmorgen naar binnen aan de Misterweg 9.


www.rtvslingeland.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden