<p>Een wandtegeltje van begin achttiende eeuw. Foto: Mia van der Kooij</p>

Een wandtegeltje van begin achttiende eeuw. Foto: Mia van der Kooij

Fred Wiersema: ‘Gooi oude spullen nooit zomaar weg!’

LOCHEM - Nu men er vanwege corona minder op uit kan gaan, wordt de overgebleven tijd gebruikt om te klussen en tuinieren, maar ook om eindelijk de schuur of zolder eens op te ruimen. Fred Wiersema, erkend taxateur in kunst en antiek uit Lochem, roept mensen op niet te rigoureus te werk te gaan.

“Als je weet of denkt dat iets heel oud is, laat er dan altijd eerst even naar kijken”, vertelt de antiekkenner. “Er kunnen verborgen schatten op zolder liggen. Het komt voor dat mensen zich helemaal niet bewust zijn van de waarde van een object.”

Het is niet zo dat die spullen altijd enorm veel geld opleveren, maar een oud object heeft vaak wel een behoorlijke historische waarde of op z’n minst een leuk verhaal. Neem het tegeltje op de foto. “Het is omstreeks 1700 gemaakt. Begin vorige eeuw kregen veel van deze tegels een nieuw leven in bijvoorbeeld een kapstok of tafel”, legt hij uit. “De waarde is met zo’n 75 euro misschien niet gigantisch, maar doodzonde toch als dit bij vuilnis was beland?”

Kom je bij het opruimen dus iets tegen waarvan je denkt dat het heel oud kan zijn, gooi het dan nooit zomaar weg. Fred Wiersema komt het object graag bekijken om de waarde te bepalen.

Dit artikel wordt u aangeboden door:

Fred Wiersema Kunst en Antiek
Telefoon: 06 2279 5866
Adres: Zutphenseweg 8, 7241 KR in Lochem
E-mail: fred@wiersema-antiek.nl
Website: www.wiersema-antiek.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden