Tips bij het openen van een zakelijke rekening

Als ondernemer is een zakelijke rekening niet verplicht. Toch zijn er veel banken die dit wel als eis stellen. In de algemene voorwaarden staat vaak dat je een particuliere rekening niet voor zakelijke doeleinden mag gebruiken. Een zakelijke rekening openen is daarom verstandig. Open zo’n rekening nooit bij de eerste de beste aanbieder, maar kijk altijd verder. Vind je het lastig om een keuze te maken? Wij zetten hier een aantal tips op een rijtje die van pas komen bij het openen van een zakelijke rekening.

Wel of geen creditcard?
Wanneer je een zakelijke rekening opent, gaat het vaak niet alleen maar om de rekening. Vaak is de rekening onderdeel van een zakelijk pakket. Zo word je bijvoorbeeld voor de keuze gesteld om al dan niet een zakelijke creditcard aan te vragen. Veel ondernemers doen dit niet omdat zij al een privé creditcard hebben. Toch is het niet handig om hier zakelijke betalingen mee te doen. Doe je dit wel? Dan is jouw administratie niet op orde. Vraag daarom een zakelijke creditcard aan wanneer je dit wilt voorkomen. Hier lees je meer informatie over een zakelijke creditcard aanvragen.

Kies voor een rekening die je kunt koppelen met jouw boekhoudsoftware
Naast de zakelijke creditcard raden wij je ook aan te kijken of je een zaklelijke rekening kunt koppelen met boekhoudsoftware. Gebruik je een offline boekhoudprogramma? Dan heb je hier vaak speciale software voor nodig. Kijk daarom eerst of een koppeling tot de mogelijkheden behoort. Bij een online boekhoudprogramma hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Zo’n programma kun je namelijk standaard aan jouw zakelijke rekening koppelen. Jij bespaart veel tijd wanneer je dit doet.

Vergelijk aanbieders van zakelijke rekeningen met elkaar
Weet je inmiddels hoe jouw zakelijke rekening eruit moet zien? Ga dan op zoek naar een partij die aan jouw verwachtingen voldoet. Jij kunt je hierbij tot een traditionele bank richten, maar er zijn meer mogelijkheden. Zo zijn er ook online banken waarbij jij een zakelijk rekening kunt openen. Wij raden je aan om de verschillende partijen uitvoerig met elkaar te vergelijken. Je ziet zo direct wat de rekening kost en wat de voorwaarden zijn. Neem vooral de tijd voor een vergelijking. Alleen dan slaag jij er namelijk in de beste zakelijke rekening te openen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Nina Peters. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden