Winterswijkse cadeaubon tijdelijk 25 procent meer waard

College geeft stevig impuls aan actie koop lokaal

WINTERSWIJK - Er komt een speciale Winterswijkse cadeaubon die van 9 november tot en met 28 februari 25 procent meer waard is. Met deze cadeaubon van 10 euro kan bij de Winterswijkse winkels, horeca en markt voor 12,50 euro worden besteed. De gemeente wil hiermee een steun in de rug geven aan de Winterswijkse inwoners en middenstand in deze coronacrisis.

Wethouder Henk Jan Tannemaat: “Het zijn moeilijke tijden voor veel ondernemers in het centrum. Zeker nu met de gedeeltelijke lockdown. Met de feestmaand december in het vooruitzicht hopen we met het tijdelijk verhogen van de waarde van deze Winterswijkse cadeaubon iedereen een hart onder de riem te steken: zowel de Winterswijkse middenstand, horeca en markt als natuurlijk ook de inwoners.”

Koop lokaal
In april van dit jaar zijn 100% Winterswijk en ABH-city begonnen met het uitgeven van Winterswijkse cadeaubonnen. De verhoging van de waarde met 25 % geldt alleen voor de speciale bon die aangeschaft en besteed wordt in de periode van 9 november tot en met 28 februari 2021. Na 28 februari houdt de bon zijn oorspronkelijke aankoopwaarde. De tijdelijke cadeaubon is bedoeld om aankopen in Winterswijk te stimuleren. De bonnen zijn te koop bij de VVV en Hema en bij ruim 90 adressen en op de warenmarkt te besteden.

Verdeling
De gemeente zorgt voor 20% van de meerwaarde van de bonnen. Ondernemers dragen 5 % bij. De gemeente trekt er 50.000 euro voor uit en zorgt samen met ondernemers voor een omzetimpuls van 300.000 euro. Ondernemers waar de bon nog niet bij ingewisseld kan worden, kunnen zich aanmelden door te mailen naar info@abhcity.nl.

Crisis en herstelplan van herstel naar beter
In het voorjaar heeft de gemeenteraad 2,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor een periode van drie jaar om samen beter uit de crisis te komen. De marktvereniging, Koninklijke horeca Nederland afd. Winterswijk, 100% Winterswijk en ABH-city dienden het voorstel in om een bijdrage te leveren om de waarde van de cadeaubon tijdelijk te verhogen. Andere ideeën en suggesties zijn welkom. Deze kunnen worden gestuurd naar idee@winterswijk.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden