Computercursussen voor beginners in bibliotheek

Algemeen

WINTERSWIJK - De komende weken start de nieuwe cyclus van computercursussen voor beginners in de bibliotheek. Deelname is gratis voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Natuurlijk worden de corona-maatregelen tijdens de lessen in acht genomen.

Klik & Tik
Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Men kan vanuit de luie stoel winkelen of beeldbellen met familie en vrienden. Leden kunnen met de computer vanuit huis biebboeken reserveren, of zelfs digitale boeken lenen. Maar ook de bankzaken en belastingen moeten steeds vaker zelf geregeld worden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk.
De Bibliotheek verzorgt daarom al enige tijd de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen krijgen cursisten op een laagdrempelige manier persoonlijke hulp. De cursusleider past zich aan aan het tempo en legt met name de nadruk op het ‘waarom’ van alle stappen die genomen worden. Tijdens deze lessen wordt onder andere geleerd hoe internet werkt, maar ook leert men omgaan met het apparaat. Klik & Tik bestaat uit module van 6 lessen. Ook bestaat de mogelijkheid om een vervolgcursus voor de computer, van opnieuw 6 lessen, te volgen. Klik & tik 2 is een zelfstandig vervolg op Klik & Tik 1, maar belangstellenden kunnen ook deelnemen als ze al een beetje ervaring hebben en graag wat meer zouden willen weten van Windows 10 en internet.

Digisterker
Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huur- of zorgtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die steeds vaker via internet geregeld moeten worden. Dit kan lastig zijn, vooral als iemand niet zo handig bent met een computer en met internet. Daarom biedt de Bibliotheek de cursus ‘Digisterker : werken met de e-overheid’ aan. In deze cursus leert men stap voor stap en in een rustig tempo om de weg te vinden op de sites van de overheid. ‘Digisterker’ bestaat uit twee bijeenkomsten van twee uur.

Cursussen en data: Digisterker: 9 november (10.00-12.00 uur), Klik & Tik 1: 10 november (9.00-10.30 uur), Klik & Tik 2: 10 november (10.30-12.00 uur)

Opgave
Aanmelden is mogelijk door telefonisch contact op te nemen met het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929). Natuurlijk kan men zich ook aanmelden in de plaatselijke Bibliotheek. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (53 euro per jaar bij automatische incasso) of door het betalen van het cursusgeld (60 euro).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant