De mannen zijn druk aan het snoeien in de verwilderde tuin
De mannen zijn druk aan het snoeien in de verwilderde tuin Present Winterswijk

Vrijwilligers parochie knappen tuin op

Algemeen

WINTERSWJK - Vrijwilligers vanuit de Parochie St. Ludger hebben half oktober de tuin van een alleenstaande ernstig zieke man opgeknapt. De vrijwilligersgroep is iedere maandag actief met het bijhouden van RK begraafplaats aan de Tuunterstraat en wilden graag een keer samen een mede-Winterswijker helpen. Present koppelde de tuinploeg aan de man, die via zijn thuiszorghulp van Tzorg was aangemeld. De bewoner was erg blij met de hulp van de mannen, niet alleen omdat zijn tuin is opgeknapt. Hij vond het ook erg leuk om even contact te hebben met andere mensen, al was het maar vanuit de deuropening.

De vrijwilligers van de parochie maakten eerst op afstand kennis met de bewoner en de medewerker van Tzorg. De man vertelde hierbij onder andere wat de impact van zijn ziekte op zijn dagelijkse leven is. Daarna gingen de vrijwilligers aan de slag in de tuin. Ze snoeiden klimop, struiken en de coniferenhaag. Daarnaast verwijderden ze het onkruid uit de tuin. Door de net aangescherpte maatregelen konden de mannen niet binnen een kopje koffie nuttigen, maar gelukkig smaakte het buiten net zo lekker. Twee flexvrijwilligers van Present hebben de volgende dag twee aanhangers vol groenafval weggebracht.

Eind oktober hebben de flexvrijwilligers de puntjes op de i gezet in de tuin. Zij verwijderden een deel van de klimop tegen de gevel en op het dak en snoeiden de hogere delen bij. Het Kluspunt van de Winterswijkse Uitdaging gaat vanaf nu de tuin bijhouden. Een mooie samenwerking tussen beide organisaties.

Vrijwilligers kunnen ook nu nog steeds aan de slag voor Present. Hierbij spelen we voortdurend in op de maatregelen die vanuit het RIVM gelden. Een Presentproject is meer dan een gezellig (team)uitje: het is werk dat nodig is en niet vanuit huis kan worden gedaan. RIVM heeft laten weten dit ook zo te zien. Voor veel hulpontvangers is het een lastige periode. Een moment van aandacht of een tuin die winterklaar wordt gemaakt, is voor hen juist nu erg fijn. Lijkt het jou ook leuk om met een groep vrienden, collega’s, vrienden of andere groep iets voor een andere Winterswijker te betekenen? Neem contact op met Present via annekevannierop@presentwinterswijk.nl.

Een van de mannen veegt het snoei-afval aan

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant