Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland organiseert 5x5 Filmcompetitie. Foto: PR
Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland organiseert 5x5 Filmcompetitie. Foto: PR

Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland organiseert 5x5 Filmcompetitie voor jongeren

Algemeen

REGIO - Vanaf vandaag daagt Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland jonge filmmakers (tot 23 jaar) uit om mee te doen met de 5x5 Filmcompetitie. Tijdens deze competitie krijgen 5 jongeren de kans om een korte film te realiseren over een belangrijk onderwerp: kinderen en jongeren die opgroeien in armoede.

Jeugdfonds Sport & Cultuur organiseert deze filmcompetitie samen met Cultuur Oost en Go Short. Samen willen zij het onderwerp armoede meer bespreekbaar maken onder jongeren om zo uiteindelijk nog meer jongeren te helpen om aan sport en/of cultuur te doen. Cultuur Oost, Go Short en Jeugdfonds Sport & Cultuur hebben de handen ineengeslagen om jongeren in deze tijd van onzekerheid te inspireren. Programmanager van Cultuur Oost, Angela Verdurmen: “Ook in deze tijd is het belangrijk om jonge filmmakers een mooi project te gunnen. Zij worden professioneel begeleid en gaan vast prachtige films maken. We hopen hiermee het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland nog meer onder de aandacht te brengen, waardoor nog meer kinderen die in armoede leven, kunnen gaan sporten of cultuuractiviteiten kunnen doen. Het is mooi dat wij daar als partner een bijdrage aan kunnen leveren.”

Tot 15 november kunnen jonge filmmakers zich aanmelden via de site www.jeugdfondssportencultuur.nl/5x5GLD. De filmmakers zijn vrij in de keuze voor een vorm: van documentaire tot vlog, videoclip of stop-motion. Ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur, de 19-jarige singer-songwriter Marise den Bakker: “Het bereiken van jongeren is voor het Jeugdfonds best een lastige opgave. Dat is het mooie van dit project. Doordat jonge filmmakers met jongeren die via het Jeugdfonds Sport & Cultuur worden geholpen aan de slag gaan, hopen we op een andere manier het onderwerp armoede bespreekbaar te maken. En dat is belangrijk, want er is nog steeds veel schaamte.”

Stemmen door te doneren
Uit alle aanmeldingen worden de 10 meest geschikte kandidaten geselecteerd, die vervolgens worden uitgenodigd een pitch te doen voor een professionele jury. De jury bepaalt uiteindelijk welke 5 filmmakers een film gaan maken over de 5 verhalen vanuit het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De 5 video’s worden op de website geplaatsen en iedereen kan zijn stem uitbrengen op de video die hij of zij het beste vindt, door een donatie aan JFSC te doen. Deze donatie komt rechtstreeks ten goede aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deze stemmen bepalen samen met de stemmen van de jury de uiteindelijke winnaar.
Meer informatie over de 5x5 Filmcompetitie Gelderland is te vinden op www.jeugdfondssportencultuur.nl/5x5GLD


https://vimeo.com/473321419

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant