De Obedience-geslaagden, v.l.n.r. N. Luttikholt B.Maas, M.Ansink, D.Trienes-Oonk, P. Lichtenberg en exminator Tom Hofman
De Obedience-geslaagden, v.l.n.r. N. Luttikholt B.Maas, M.Ansink, D.Trienes-Oonk, P. Lichtenberg en exminator Tom Hofman

KynologenClub Winterswijk traint in kleine groepen

Algemeen

Vier geslaagden voor obedience-examen

WINTERSWIJK - Nu veel mensen een hond willen hebben, zodat ze ondanks coronamaatregelen toch een doel hebben om in de buitenlucht te kunnen bewegen, is het extra belangrijk dat pups en jonge honden ‘naar school’ kunnen. Zeker als een hond de eerste hond is van iemand, is dat belangrijk voor de opvoeding en socialisatie van hond en eigenaar. Alleen wandelen is voor de meeste honden niet genoeg, want honden zijn van nature leergierig en willen graag doen wat hun baasje van hen vraagt.

De KynologenClub Winterswijk heeft net als veel (sport)verenigingen te maken met beperkende maatregelen. Op het ruime veld van de KCW kan toch met anderhalve meter afstand makkelijk getraind worden. Er wordt nu dus in groepjes van 4 personen getraind. Dat betekent dat de bekwame instructeurs hun handen vol hebben aan een aangepast rooster. Allerlei gezellige en nuttige activiteiten, zoals knutselavonden, lezingen en gezamenlijke wandelingen en diploma-uitreikingen, kunnen helaas dit jaar geen doorgang vinden. Ook de jaarlijkse clubmatch in De Storm in januari kan niet doorgaan. De prioriteiten van de KCW liggen nu bij de trainingen voor puppy’s en (jonge honden) (tot en met het B-examen).

De obedience-examens konden wel afgenomen worden op 24 oktober. Er waren vier deelnemers, die allen met prima resultaten slaagden. Obedience beginners: Daphne Trienes-Oonk met Job Standaard Teckel, 262 punten: Uitmuntend. Obedience 1: Nicolette Luttikholt met Finn Border Collie, 283.5 punten: Uitmuntend. Obedience 1: Peter Lichtenberg met Sjenna Duitse Herder, 236 punten: Zeer Goed. Obedience 2; Berna Maas met Hollandse Herder Nike, 237 punten: Zeer Goed.

Voor meer informatie over de cursussen kan men terecht op de website www.kcwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant