Aannemer Van Wijnen start in de Pashegge met de verduurzaming.Foto: PR
Aannemer Van Wijnen start in de Pashegge met de verduurzaming.Foto: PR

Verduurzaming huurwoningen De Pas van start

Algemeen

WINTERSWIJK - Afgelopen week is de start gemaakt met de verduurzaming van de eerste woningen in de wijk De Pas in Winterswijk. Huurwoningen van De Woonplaats worden energiezuiniger en comfortabeler gemaakt. De verduurzaming is onderdeel van de wijkaanpak De Pas.

Aannemer Van Wijnen is maandag 26 oktober gestart aan de Pashegge met de eerste werkzaamheden. Huurders van De Woonplaats werd dit voorjaar een verduurzamingspakket aangeboden. Denk hierbij aan het vervangen van enkel voor dubbel glas, aanbrengen van dakisolatie, aanbrengen van zonnepanelen en een nieuwe voordeur. 26 bewoners aan de Pashegge kozen ervoor om hun woning te laten verduurzamen. Dit levert de bewoners een comfortabelere woning op die ook nog eens energiezuiniger is. De rest van de wijk (Pasbree, Pasbrink en Pashof) volgen in 2021.

Huurders kunnen tijdens de werkzaamheden gewoon thuis blijven. Uiteraard wordt er door de aannemer rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen. Zo zijn er minder bouwvakkers per woning tegelijk aan het werk.

Wijkaanpak De Pas
In wijk De Pas wordt samen met bewoners, gemeente Winterswijk, De Woonplaats en betrokken organisaties gewerkt aan een toekomstbestendige wijk waar bewoners zich thuis voelen. Een onderdeel van de wijkaanpak is de verduurzaming van de wijk. De Woonplaats gaat aan de slag met de bewoners die een huurwoning hebben. Een groep bewoners met een koopwoning is aan de slag geweest met het warmtefoto project. De warmtefoto laat in één oogopslag het warmteverlies zien van de woningen. Ook hebben een aantal mensen al een energiecoach of energieadviseur op bezoek gehad. Zij worden ondersteund door de gemeente Winterswijk om gezamenlijk een aanbod voor isolatie, glas of zonnepanelen te organiseren of bij individuele begeleiding.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant