Lieke Anvelink en Quirina Pampiermole. Foto: Jimmy Israel
Lieke Anvelink en Quirina Pampiermole. Foto: Jimmy Israel (Marcel Krijgsman)

Lieke en Quirina in finale Kunstbende

WINTERSWIJK - Op 25 oktober vond via livestream de Gelderse voorronde van Kunstbende plaats in Nijmegen. Lieke Anvelink (18) en Quirina Pampiermole (16) uit Winterswijk belandden op de eerste plaats in de categorie theater. Met de voorstelling 4Bij4, een indrukwekkend optreden over vooroordelen in de maatschappij, bliezen zij de jury omver. Zij mogen op 7 en 8 november Gelderland vertegenwoordigen op de landelijke finale in Westergas in Amsterdam. Als zij hier ook winnen worden ze bijgestaan door een coach en krijgen ze een plek op het hoofdpodium van Oerol.

Kunstbende is hét podium voor talent van 13 tot en met 18 jaar. Iedere jongere kan meedoen aan workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via voorrondes in elke provincie stromen de eersteprijswinnaars door naar het Kunstbende Young Creators Festival. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium, van Mysteryland, Oerol en Zwarte Cross tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Lieke en Quirina zijn blij. Quirina: “Echt superblij en enorm verrast. Dit hadden we beiden niet verwacht. De andere acts hebben we niet eens gezien. Na de bekendmaking vertelde de jury dat ze de emoties goed konden zien en voelen, dus blijkbaar hebben we ze geraakt.”

Ze kennen elkaar van een eerdere auditie en hielden contact. Het idee van de voorstelling komt van Lieke, die een theateropleiding of de filmacademie wil gaan doen. Zij zou eigenlijk met iemand anders auditeren voor Kunstbende, maar dat ging onvoorzien niet door. Lieke: “We hadden al ingeschreven dus ik moest met iemand anders gaan. Toen dacht ik meteen aan Quirina. Ik vind haar interessant spelen en we zijn heel erg aan elkaar gewaagd.” Quirina volgt nu al een opleiding tot theateracteur. Ze schreven beiden hun eigen monoloog voor deze voorstelling. Het gezamenlijke resultaat is dus deze prachtige finaleplaats en wie weet wat de toekomst nog meer in petto heeft. Het publiek moet nog geduld bewaren want voorlopig is 4Bij4 alleen bedoeld voor de aankomende finale. Quirina: “Maar wie weet staan we op ook op Oerol.”

Lieke is ook om een andere reden blij: “Het is geweldig dat Kunstbende kansen aan jongeren geeft om zich creatief te uiten. Zo kan iedereen zien dat zij niet alleen maar de hele dag achter hun mobiel zitten.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden