Waardebon voor energiebesparende producten voor woningeigenaren

WINTERSWIJK- Alle woningeigenaren in de gemeente Winterswijk ontvangen deze week per brief een waardebon van 70 euro voor (kleine) energiebesparende producten voor de woning. Via de waardebon kunnen producten zoals tochtstrips, LED-lampen, radiatorfolie en isolatiematerialen worden aangeschaft.

De gemeente Winterswijk streeft naar een energieneutraal Winterswijk in 2030. Ook landelijk zijn er doelen op het gebied van CO2-besparing. Om deze doelen te bereiken is het belangrijk om zoveel mogelijk energie te besparen. Daarom ontvangen alle huiseigenaren in Winterwijk deze waardebon. Hiervoor heeft de gemeente Winterswijk een subsidie van het Rijk ontvangen via de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Er is in totaal 218.813 euro voor deze actie beschikbaar. Woningeigenaren wordt aangeraden er snel bij te zijn, want er geldt op = op wat betreft het beschikbare budget.

Woningeigenaren kunnen helemaal zelf bepalen waar ze de producten kopen. Dit kan bij bouwmarkten, in een (web)winkel of bij een ondernemer in de buurt. Omdat het in deze tijd extra belangrijk is om lokale ondernemers te steunen, vraagt de gemeente Winterswijk aan alle woningeigenaren om de aankopen zoveel mogelijk lokaal te doen. Op www.duurzaamwinterswijk.nl/waardebon houdt de gemeente Winterswijk een overzicht bij van lokale ondernemers, die producten verkopen waarvoor de waardebon gebruikt kan worden.

De gemeente Winterswijk heeft de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Daarvoor zet de gemeente maximaal in op energiebesparing en het verduurzamen van alle woningen en gebouwen in Winterswijk. “We hopen dat zoveel mogelijk woningeigenaren meedoen met deze waardebon actie, zowel voor de besparing op hun eigen energierekening als voor de bijdrage aan een energieneutraal Winterswijk in 2030”, aldus wethouder Tineke Zomer.
Kijk voor meer informatie over deze actie op www.duurzaamwinterswijk.nl/waardebon.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

De gemeente Winterswijk wil volgend jaar minder informatie publiceren op de gemeentepagina's in de krant en meer inzetten op digitale informatievoorziening. Wat vindt u hiervan?Reageren!