<p>De route van Horeca in Beweging. Afbeelding: PR</p>

De route van Horeca in Beweging. Afbeelding: PR

Horeca in Beweging - Dag 3

ACHTERHOEK - Ondernemers Bert van Zijtveld van De Heikamp en Alain Schepers van Bierista Bieropleiding hebben een missie. Zij willen middels een pelgrimstocht van 10 dagen de horeca laden met positieve energie. Tijdens de wandeling van meer dan 200 kilometer spreken zijn kopstukken uit de horeca. Deze gesprekken dienen als inspiratie voor horeca-ondernemers. Het verslag van de reis, inclusief de tips, adviezen en boodschappen van deze ruim 40 kopstukken wordt overhandigd aan Mark Rutte en zijn kabinet, zodat zij handvatten hebben om een helder en toekomstgericht beleid te ontwikkelen.

Soms krijg je zo’n behaaglijk gevoel als je in je bed ligt en de regen slaat tegen de ramen. Dat is niet het geval als je weet dat je ruim twintig kilometer moet gaan wandelen. Maar ook op Dag 3 van Horeca in Beweging staan er inspirerende gasten op het programma, dus snel douchen, ontbijten, tanden poetsen en gaan …
De derde dag begint met een ontmoeting met Pablo van Dick van Eet-Lokaal, de horecagelegenheid op Landgoed Huis Sevenaer in Zevenaar. De jonge veertiger wandelt een stuk mee en vertelt over hoe hij in deze moeilijke tijden samen met vriendin Linda zijn bedrijf goed probeert te positioneren voor de toekomst. Samenwerken en regionale promotie zijn hierbij belangrijke factoren.
Na wat kilometers met stevig reliëf beginnen de benen en vooral de kuiten op te spelen. Maar we zijn op een missie, dus we stappen dapper door richting de Stadstuin Kweekland in Arnhem. Daar worden we opgewacht door Steven Koster. Hij heeft vlierbessen sap, pompoensoep van pompoenen uit eigen tuin en broodjes klaar staan. Tijdens de lunch vertelt Steven gepassioneerd over zijn visie. Hij ziet een toekomst waar mensen beter letten op wat ze eten en waar het voedsel vandaan komt. Zijn dringende oproep aan Mark Rutte is om vooral kleine initiatieven op het gebied van voedsel en duurzaamheid te ondersteunen. De grote jongens krijgen al steun genoeg. Het zijn juist die kleine, lokale projecten die steun verdienen.
De kas waarin we Steven interviewen wordt gevuld met nog meer energie als tv-kok Estée Strooker de ruimte betreedt. Deze jonge onderneemster won op haar 20ste Masterchef en werd vervolgens tv-kok bij 24Kitchen. Inmiddels heeft ze twee bedrijven, waarin ze met lokale en eerlijke ingrediënten werkt, waarmee ze de heerlijkste dingen maakt en veel consumenten en ook andere chefs inspireert.
Na twee gesprekken vol energie zijn de donkere regenwolken verdwenen. We maken ons op voor de laatste kilometers van de dag. Door stadspark Sonsbeek lopen we richting Schaarsbergen. De benen zijn moe maar de gesprekken geven extra energie. We genieten van de prachtige herfstkleuren en halen diep adem als we Groot Warnsborn in het vizier krijgen.
Als we aan komen lopen, stormt het team dit prachtige hotel naar buiten en trakteert ons op een daverend applaus. Vereerd maar enigszins ongemakkelijk met de situatie proosten we met gastheer en-vrouw Lammert en Sjoukje de Vries op de missie die we hebben.
We genieten van een heerlijk diner en een glaasje wijn. De tocht van vandaag heeft ons weer enorm verrijkt en weer nieuwe cadeautjes opgeleverd voor premier Rutte en zijn kabinet. De horeca doet er alles aan gasten en medewerkers veilig te houden. Ook vandaag is weer gebleken hoe veerkrachtig de ondernemers zijn en met hoeveel positieve energie zij bezig zijn zich voor te bereiden op de toekomst.
We maken ons op voor Dag 4, een tocht richting Hotel De Wereld in Wageningen. Onderweg spreken we opnieuw met kopstukken uit de horeca, waaronder smaakprofessor Peter Klosse.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden